Íme a legjobb cukrászdák országszerte!

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk?  Íme a lista, hova érdemes menni. 2019-ban a Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A valamikori Desszert Szalon elnevezésű cukrászda ma már nemes egyszerűséggel Mihályi Patisserie, az idén márciusban ünnepli 11. születésnapját. A Dining Guide 2018-ban az Év Cukrászdája díjjal értékelte Mihályi László desszert szalonjának teljesítményét. A kimagasló minőségű cukrászda a Mihályi Patisserie 2019-ben is a Dining Guide Év Cukrászdája Díj nyertese. Az alapító Mihályi László a klasszikus, a szó minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Dolgozott számos helyen, Ausztriától Norvégián át Sanghajig, de megfordult és többször tanult Japánban és Franciaországban is.

Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének soksok előkelő állomása után a váci cukrászdába. A Mihályi Patisserie ma Magyarország legjobb cukrászdája. Ez a bátor kijelentés magabiztosan az idén is vállalható. Amit ma Mihályi László képvisel a cukrászatban, azt nagyon kevesen tudják az országban, a cukrászdájának hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert, a francia és olasz inspirációk, a csúcsminőségű alapanyagok.

A TOP10 CUKRÁSZDA A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2019 SZERINT:

  1. Mihályi Patisserie
  • Auguszt Cukrászda (Fény utca)
  • Bergmann Cukrászda
  • Cake shop
  • Desszert.neked
  • Édességlabor
  • Gerbeaud
  • Harrer csokoládé műhely és cukrászda
  • Málna The Pastry Shop
  • Százéves cukrászda

A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.

TOP 10 vidéki cukrászdA A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT:

  1. Mihályi Patisserie – Vác
  • Apátsági Rege Cukrászda – Tihany 
  • Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
  • Damniczki – Székesfehérvár 
  • Desszertem – Miskolc 
  • Édes Piros Cukrászda – Siófok 
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron 
  • Kiss Virág Cukrászda – Vámospércs 
  • Mónisüti – Gyenesdiás 
  • Százéves Cukrászda – Gyula

A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.

 

 

NÉHÁNY SZÓ A TÖBBI CUKRÁSZDÁRÓL

Apátsági Rege Cukrászda

A tihanyi Rege cukrászda üzemeltetését két évvel ezelőtt vette át a Pannonhalmi Apátság. Ezzel a legjobbat tették a Balaton legszebb teraszán működő cukrászdával. A kínálata teljesen megújult, egy klasszikus cukrászda mai felfogásban, részben egyedi választékkal, amelynek részét képezik a Tihanyi Bencés Apátság saját termékei is, a helyi édességek, Gellért atya gyógyteái, likőrök, valamint a Tichon apátsági sörök. A cukrászda több funkciós, a téli időszakban csak korlátozott nyitvatartással, de a nyári időszakban reggeliző és ebédelőhelyként is kiváló alternatívát nyújt.

Auguszt Cukrászda (Fény utca)

Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg az első cukrászdáját. A mai, klasszikus magyar értékeken alapuló cukrászda tradíciójának, minőségének záloga Auguszt József cukrász, aki az ötödik generációja a nagy múltú családnévnek. Ennek megfelelően a Fény utcai Auguszt cukrászda falai között igazi magyar klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újító törekvés sem idegen Auguszt Józseftől. Budapesten három helyen találkozhatunk Auguszt cukrászdával, a Dining Guide tesztelései alapján a Fény utcai Auguszt Cukrászda bizonyult a legmagasabb színvonalúnak.

Bergmann Cukrászdák

Az ikonikus balatonfüredi cukrászat, a Bergmann családi vállalkozásként működik. A cukrászda a klasszikus polgári cukrászdák, kávéházak hangulatát idézi, és a kínálat is igazodik a hely stílusához, de a nem mindennapi minőségű, klasszikus magyar desszertek mellett a Bergmann ház saját kreáció is kínálatban vannak. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémese a híres Bergmann krémes, már csak ezért is sokan érkeznek hozzájuk. A cukrászda kiemelkedő kenyereket is kínál vendégei számára.

Cake Shop

Sallay Fanni újhullámos édességeit két helyen is majszolhatjuk Budapestben. Az otthon melegében, majd Franciaországban cukrászmesterséget tanuló lány szenvedélyes édességpárti, és mindenkinek a villája alá szeretne tenni valami finomságot. A Cake Shop cukrászműhelyben glutén-, laktóz és cukormentes desszertek és sütemények is készülnek, így mindenki tobzódhat az endorfinban. Az üzletek is két irányt képviselnek, az egyik az Cake Shop Healthy az egészségtudatosabb kínálatot képviseli, míg a másik a Cake Shop Budapest a hedonistáknak ad lehetőséget.

Damniczki Cukrász Manufaktúra

A több mint 25 éves székesfehérvári cukrászda vezetője Damniczki Balázs cukrász, aki elkötelezett híve a magas minőségű alapanyagoknak. A Damniczki cukrászda komoly utat tett meg az indulása óta. A többszörösen díjazott különleges fagylaltjaik mellett a cukrászat mára az újhullámos vonalú francia desszertek irányában is elmozdult. A desszertkínálat kialakításában fontos szempont a régi hagyományos receptekből való kiindulás, modern korszerű megközelítésben és a Damniczkira jellemző egyedi ízvilág megtalálása.

Desszert.Neked

A Desszert.Neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdoboz-szerű, modern, oldott hangulatú franciás hangulatú üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik vezető újhullámos cukrászdája. Az elmúlt másfél évben egy észrevehető változás történt: az addig erősen tarte-okra koncentrált kínálat mellett mára erősödött, szélesedett a modern francia desszert kínálat is. A Desszert.Neked mindig híres volt a vendégei, vevői részére szervezett „edukációs képzésekről”, a Desszertkurzusokról, a tematikus oktatások ma is jellemzik a cukrászda mindennapjait.

Desszertem Cukrászműhely és Kávézó

Kelet-Magyarországon a cukrászdák kínálata kevésbé tart lépést a haladó gondolkodású éttermek egyre emelkedő színvonalával. Épp emiatt is bátor lépés volt egy francia (és modern magyar) stílusú desszertműhely létrehozása a miskolci színház közelében. A tulajdonosok a város egyik legjobb éttermét, a Végállomás Bistorant-ot is működtetik. Az ott tapasztalható gondolkodásmód, a magas minőségű alapanyag és a helyes technológia tudás tisztelete jelenik meg a Desszertem cukrászdában is.

Édes Piros Cukrászda

A halászteleki kastélyparkban található a 2017. szeptember elején megnyíló új Édes Piros Cukrászda. A klasszikus kézműves sütemények választéka mellett francia stílusú desszertek és speciality kávé, édes és sós aprósütemények, valamint reggeli kínálatot hoz a Csepel-szigeti egység.  A házi krémes kimagasló minőségű, maradandó élményt okoz, a tepertős szilvás papucs felejthetetlen, az újhullámos választékából a búzaliszt-mentes „Mandorla” és a diós „Légies Eszti” egyaránt finom, lágy ízű desszertek.

Édességlabor

Az ÉdességLabor az egyik legletisztultabb cukrászda az újlipótvárosi helyek, cukrászdák, kávézók forgatagában. A név nem véletlen, az ÉdességLaborban valóban nem mindennapi kísérletezés folyik. A hely nagy erőssége a rendelésre készült különleges és magasminőségű torták választéka és az igazán innovatív, folyamatosan változó és mindig újító szellemben készülő szezonális desszert és süteménykínálatok.  Az ÉdességLabor egyik szinte mindig elérhető „klasszikusa” a vendégek körében nagy sikert arató túrós csusza, mármint annak francia desszert változata.

Gerbeaud

A Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A cukrászok újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra. A Gerbeaud csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is. Az árak a belvárosi turistákhoz vannak igazítva, de ha a süteményeket elvisszük, azt fél áron tehetjük. A világhírű Gerbeaud így is folyamatosan teltházzal megy.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, melynek első magyarországi üzlete a soproni. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.

Kiss Virág Cukrászda

A helyiek körében népszerű vámospércsi cukrászda több mint húszéves múltra tekint vissza, ezt a két évtizedet azonban végig újító szellemű gondolkodásmód és magas minőségű alapanyagok keresése és használata jellemzi. A kínálatban ennek megfelelően a hagyományos desszertek újra gondolt, modernizált változatai szerepelnek. A Kiss Virág műhelyében nagyon jó és friss alapanyagokkal dolgoznak, ez folyamatosan érezhető a minőségen is. Kiváló cukrászda, jó volna, ha ilyen és ehhez hasonló cukrászdák jellemeznék a magyar vidék felhozatalát!

Málna The Pastry Shop

Az 2018-as év nagy cukrászda nyitása mindenképpen az óbudai Málna The Pastry Shop. Az egység szakmai vezetője és cukrásza az ismert, komoly szaktekintélynek számító Kolonics Zoltán. Az észak-budai régió ezzel rögtön kapott egy nagyon komoly, modern felfogású francia cukrászdát. A Málna desszert koncepciói nem „viccelnek”, komoly cukrászat nagyon finom, érzékeny süteményekkel. A Dining Guide tesztjeinek alapján a tavasz óta nyilvántartó cukrászda, a rövid idő ellenére egyértelműen a toplista második helyére került.

Mónisüti

A tavaly még rendhagyó módon, klasszikus értelemben vett cukrászda nélkül, csak, mint más cukrászdáknak, kávézóknak beszállító cukrászüzem szerepelt a Mónisüti, Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása a Dining Guide topcukrászdákat ajánló listáján. Az addig csak megrendelésre, valamint a térség vendéglátó helyeire szállító cukrászat mára megnyitotta a cukrászdáját. A Mónisütikkel találkozhatunk még kb. 15 városban, a teljesség igénye nélkül Keszthely, Sopron, Szombathely, Hévíz, Balatonfüred, Zalaegerszeg, Sárvár, Balatonföldvár.

Százéves Cukrászda

A legendás gyulai cukrászda lassan 180 éves lesz, hiszen 1840-ben alapította Salis András cukrászmester. A helyet 2004 óta Balogh László üzemelteti, tiszteletben tartva a hely múltját. Balogh László cukrász elkötelezettsége a magyar, színvonalas cukrászat és a magas minőségű alapanyagok használata mellett teljesen új minőséget hozott Gyulára, Dél-Magyarország legjobb cukrászdájába. A cukrászdában kaphatók a Kézműves Cukrászat által előállított minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok, csokoládék.


Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot!

Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot! 

A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
Jön az év első borfesztiválja

Jön az év első borfesztiválja 

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand!
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié 

Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben.
Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein

Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein 

Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül

Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül 

Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, nem lenne, ami megtermékenyítené a következő növényeket, gyümölcsöket.
Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha

Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha 

Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon

A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon 

Több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várják a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről

Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről 

Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.