hirdetés
hirdetés

Jamie Oliver a budai Várba költözött

hirdetés

Több hónapos előkészület, két hónapos kőkemény londoni és budapesti tréning után május 20-án megnyílt Jamie Oliver első budapesti étterme a budai Várban, a Jamie’s Italian. Az éttermet a brit sztárséf a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal hozta létre, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

A hely belesimul környezetébe, nem feltűnő, elsőre nehéz is megtalálni, de sokan (sikerrel) próbálkoznak vele, hiszen ez most a fővárosiak és a hozzánk látogató turisták első számú kedvenc helye. Laza, vidám, oldott hangulatú a belső tér és a terasz, kellemes zene szól kint és bent, ide felesleges bárkinek kiöltöznie, az ételek pedig egészen kiválóak.

Az Európában elérhető legjobb alapanyagokból, kizárólag etikus és fenntartható forrásból készül minden fogás, és annyira ügyelt a névadó arra, mit szolgálhatnak fel a neve alatt megnyíló étteremben, hogy például a magyar kacsa fennakadt a rostán, mert Jamie-t elborzasztja, hogy nálunk az állatokat megtömik. Ellenben magyar borok közül bőven választhat a vendég, a desszertkínálat pedig fenomenális. Van még egy különlegessége a háznak: nyilván Jamie-nek saját gyerekei adták az ötletet, mert a gyerekmenüt színes diavetítők segítségével választhatják ki a legkisebb vendégek, színes képekre kattintva láthatják sorban a nekik ajánlott ételeket.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai