hirdetés
hirdetés

Két romániai reptér is megújult a határ mellett

Csak a véletlen műve, hogy ugyanazon a napon, április 20-án adták át a megújult nagyváradi és aradi repteret. A különbség azonban óriási: amíg Nagyváradon ma már egy 120 tagú izraeli turistacsoport landol, Aradon a járatok hosszú távú biztosítása még kérdéses.

hirdetés

A nagyváradi reptér korszerűsítése, bővítése 30 millió euróba került – uniós támogatást is igénybe vettek –, és most már alkalmas nagy gépek fogadására is. A tervek szerint a nyár végéig csak Izraelből több, mint kétezer utasra számítanak, akik a város melletti Felixfürdőre érkeznek pihenni.

Aradon a beruházó kétmillió eurós hiteléből a kihasználatlan Cargo Terminált alakították át, az összeget a fenntartó megyei tanács fogja részletekben törleszteni. Az érkezési oldal a régi épületben marad, ezt is sürgősen korszerűsíteni kellene. A fő probléma azonban a járatok hiánya, hisz egyetlen menetrend szerinti gép sem érkezik a városba. A reptér életre keltésére most a Join!Regional Airlines vállalkozott, ők június közepére építik ki bázisukat Aradon s terveznek bukaresti (hétköznapokon), valamint stuttgarti és veronai járatokat.

Az aradi repülőtér
Az aradi repülőtér

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai