hirdetés
hirdetés

Ki lesz a Trafó vezetője?

Pályázatot írt ki a főváros a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére, közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) csütörtökön a kormányzati portálon.

hirdetés

A pályázati kiírás szerint az ügyvezető igazgató a társaságot egyszemélyi felelős vezetőként irányíthatja 2012. július 1-jétől öt éven át. Feladata a színház művészeti programjának kidolgozása, amelynek szempontjai között van a kortárs magyar és nemzetközi előadóművészeti csoportosulások reprezentatív megjelenítése, az intenzív együttműködés a független előadóművészeti műhelyekkel, továbbá fiatal és innovatív képző-, film-, fotó- és videóművészek bemutatása.

Az ügyvezető feladatai közé tartozik a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó workshopok, kiállítások, vitaestek, előadás-sorozatok szervezése, és hasonló profilú külföldi intézményekkel való együttműködés, továbbá a közönségbázis szélesítése, fiataloknak fejlesztő-nevelő programok szervezése.

A pályázók számára feltétel a megfelelő szakirányú felsőfokú végzettség, és legalább öt éves szakmai gyakorlat. Előnyt jelent a szakterületen szerzett vezetői gyakorlat és egy világnyelv tárgyalási szintű ismerete.

A pályázatnak tartalmaznia kell az idén mintegy 460 millió forintból gazdálkodó társaság 2012. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét, a hosszabb távú művészeti koncepciót, több évadra vonatkozó produkciós terveket, a pályázó személyes motivációját, a színház jelenlegi működésére vonatkozó észrevételeit, a változtatás esetleges irányáról kialakított álláspontját, az alkotótársak/együttműködő szakmai partnerek felsorolását és gazdasági stratégiát.

A pályázatot a megjelentetést követő 30 napon belül várják, az elbírálás határideje: a pályázat benyújtását követő 30 nap. A munkakör betöltéséről a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a főpolgármester az elbírálást követő 30 napon belül dönt.
Szabó György, aki a nyitás óta, 13 éve vezeti a Trafót, és akinek kinevezése június végén jár le, az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy pályázni fog a posztra. Szólt arról, hogy elsősorban folytatná az eddigi munkát, hiszen mindig is keresték és keresni is fogják a változást, újítást, sok ötlete van.

Hangsúlyozta, hogy a Trafó nem zárt egység, a független előadóművészeti területen történteket mutatják be, stimulálják munkájukkal. Ha azonban ez a terület alulfinanszírozott és szervezetlen, mint ahogy most, akkor csak külföldi együttműködésekben gondolkodhatnak, amihez viszont kicsi a Trafó költségvetése. "Ahogy eddig, ezután is a megoldásokat keressük majd és próbáljuk a munkát átszervezni, ha erre sor kerül" - fogalmazott.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai