hirdetés

Kijött az új Michelin-kalauz

Esetünkben nincs egetverő változás: a budapesti, korábban díjazott helyek közül, mind megtartotta Michelin-csillagát.

hirdetés

A koronavírus-járvány miatt megcsúszott a Michelin-kalauz Main Cities Of Europe című regionális kiadásának premierje, de most végre megtudhattuk, hogyaz Onyx megtartotta mindkét csillagát, és ismét egy csillaggal jutalmazták a Babelt, a Borkonyhát, a Costest, a Costes Downtownt és a Standot is. A Petrus pedig az előző évben is BIB Gourmand minősítést kapott, akárcsak most, adja hírül az index.hu portál.

A tavalyi, Budapesten rendezett díjkiosztó emlékezetes pillanata
A tavalyi, Budapesten rendezett díjkiosztó emlékezetes pillanata

Továbbra is szép számmal vannak Michelin-tányéros éttermeink, így kapott helyet az aktuális kalauzban a napokban végleg bezárt Baraka, valamint a Fausto's, a Fricska, a Laurel Budapest, a Mák, a Nobu Budapest, az Olimpia, a St. Andrea, a Textúra, a Tigris, az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Zona és a Csalogány 26. A kapott díjuk, azaz az A L'assiette or The Plate, vagyis Michelin-tányér viszonylag friss kategória, ezt olyan éttermeknek osztják ki, amelyek egyszerűen csak jó ételeket szolgálnak fel.

Ahogy az index.hu nemrég megírta, Budapesten egyelőre még nem nyitott ki minden Michelin-csillagos étterem, de az elkövetkezendő hetekben szépen-lassan újra fogadnak majd vendégeket.

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy megvan Krakkó első Michelin-csillagos étterme, ez a Bottiglieria 1881, és hogy Ausztriának két új egycsillagos étterme van, az APRON és The Glass Garden. És ha az összesítést nézzük, akkor az idei kalauzban összesen

• 24 háromcsillagos

• 95 kétcsillagos

• 380 egycsillagos

• 253 Bib Gourmand minősítésű étterem szerepel.

(forrás: index.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk