Kijött az új Michelin-kalauz

Esetünkben nincs egetverő változás: a budapesti, korábban díjazott helyek közül, mind megtartotta Michelin-csillagát.

A koronavírus-járvány miatt megcsúszott a Michelin-kalauz Main Cities Of Europe című regionális kiadásának premierje, de most végre megtudhattuk, hogyaz Onyx megtartotta mindkét csillagát, és ismét egy csillaggal jutalmazták a Babelt, a Borkonyhát, a Costest, a Costes Downtownt és a Standot is. A Petrus pedig az előző évben is BIB Gourmand minősítést kapott, akárcsak most, adja hírül az index.hu portál.

Továbbra is szép számmal vannak Michelin-tányéros éttermeink, így kapott helyet az aktuális kalauzban a napokban végleg bezárt Baraka, valamint a Fausto's, a Fricska, a Laurel Budapest, a Mák, a Nobu Budapest, az Olimpia, a St. Andrea, a Textúra, a Tigris, az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Zona és a Csalogány 26. A kapott díjuk, azaz az A L'assiette or The Plate, vagyis Michelin-tányér viszonylag friss kategória, ezt olyan éttermeknek osztják ki, amelyek egyszerűen csak jó ételeket szolgálnak fel.

Ahogy az index.hu nemrég megírta, Budapesten egyelőre még nem nyitott ki minden Michelin-csillagos étterem, de az elkövetkezendő hetekben szépen-lassan újra fogadnak majd vendégeket.

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy megvan Krakkó első Michelin-csillagos étterme, ez a Bottiglieria 1881, és hogy Ausztriának két új egycsillagos étterme van, az APRON és The Glass Garden. És ha az összesítést nézzük, akkor az idei kalauzban összesen

• 24 háromcsillagos

• 95 kétcsillagos

• 380 egycsillagos

• 253 Bib Gourmand minősítésű étterem szerepel.

Forrás: index.hu


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.