A szombati nagyszabású megnyitó alkalmával topszakácsok, gasztrobloggerek és újságírók népes jelenlétével kinyitott az elegáns, földszinti sajtüzlet, ahol, mint Gianni elmondta, kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatók ezentúl, és ez a Via Lattea magyarországi első referenciaüzlete.
35 éve sajtmesterként tevékenykedik, így mindent tud a sajtokról Carlo Piccoli, akinek irányításával működik mostantól az olasz-magyar tejtermék manufaktúra. A Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság szállította tejből készülnek azok az olasz ízvilágú finomságok – mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék -, amelyek ezentúl Gianni üzletében kaphatóak.
„Az olasz sajtkultúra továbbítása, kellő ismerete a fő cél”, fogalmazott Gianni, aki nemcsak a lakosság, hanem a Horeca-szegmens felé is nyit friss túró, tejföl és sajttermékeinek széles választékával. Sajtlaboratóriumában olyan különleges finomságok is készülnek, mint a bivalysajt, vagy a háromféle tejből (bivaly, kecske, tehén) készülő kemény sajtfélék, és a szarvasgombás lágy sajt. Tejfölének alapanyagát Nyíregyházáról szerzi be, meleg ricottája Budapesten felülmúlhatatlan.„Aki az olasz gasztronómiát szereti, rossz ember nem lehet”, állapította meg az immár sajtbizniszben is részt vállaló olasz gasztro-üzletember, és sajtjait kóstolva ebben egy percig sem kételkedünk.