Már Gianni is beköltözött a Belvárosi Piacra

Aki csak számít a hazai topgasztronómia területén – az szinte kivétel nélkül mind jelen van a korábban Hold utcai Vásárcsarnokként ismert, ma Belvárosi Piacként elhíresült bevásárló- és street food gasztronómiai helyen. November 30-tól Gianni Annoni étteremtulajdonos is csatlakozik az elit csapathoz a földszinti részen kialakított tágas sajtüzletével.

A szombati nagyszabású megnyitó alkalmával topszakácsok, gasztrobloggerek és újságírók népes jelenlétével kinyitott az elegáns, földszinti sajtüzlet, ahol, mint Gianni elmondta, kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatók ezentúl, és ez a Via Lattea magyarországi első referenciaüzlete.

35 éve sajtmesterként tevékenykedik, így mindent tud a sajtokról Carlo Piccoli, akinek irányításával működik mostantól az olasz-magyar tejtermék manufaktúra. A Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság szállította tejből készülnek azok az olasz ízvilágú finomságok – mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék -, amelyek ezentúl Gianni üzletében kaphatóak.

„Az olasz sajtkultúra továbbítása, kellő ismerete a fő cél”, fogalmazott Gianni, aki nemcsak a lakosság, hanem a Horeca-szegmens felé is nyit friss túró, tejföl és sajttermékeinek széles választékával. Sajtlaboratóriumában olyan különleges finomságok is készülnek, mint a bivalysajt, vagy a háromféle tejből (bivaly, kecske, tehén) készülő kemény sajtfélék, és a szarvasgombás lágy sajt. Tejfölének alapanyagát Nyíregyházáról szerzi be, meleg ricottája Budapesten felülmúlhatatlan.„Aki az olasz gasztronómiát szereti, rossz ember nem lehet”, állapította meg az immár sajtbizniszben is részt vállaló olasz gasztro-üzletember, és sajtjait kóstolva ebben egy percig sem kételkedünk.


Nexus jelentés: a világ környezeti és természeti válságáról

Nexus jelentés: a világ környezeti és természeti válságáról 

Kiderül, hogyan menthetjük meg a Földet.
Kétszáz korcsolyázó egyszerre a jégen a Jégpályák Éjszakáján

Kétszáz korcsolyázó egyszerre a jégen a Jégpályák Éjszakáján 

Az izgalmas programokkal tűzdelt közösségi aktivitáshoz számos vidéki jégpálya is csatlakozott országszerte.
Kuba lüktető ritmusa Budapesten

Kuba lüktető ritmusa Budapesten 

Pasión de Buena Vista: lenyűgöző előadás az Erkel Színházban február 22-én.
Nemzetközi idegenvezető találkozó Budapesten

Nemzetközi idegenvezető találkozó Budapesten 

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete január 16-a és 19-e között Budapesten látta vendégül a regionális idegenvezetői partnerszervezetek képviselőit.
MMA: konferencia a nyomtatott termékekről, építészeti vitafórum és látványos gálaest

MMA: konferencia a nyomtatott termékekről, építészeti vitafórum és látványos gálaest 

Konferenciát, építészeti vitaestet, valamint gálakoncertet is rendez január 22-én, szerdán a magyar kultúra napján a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).
Budapesti Tavaszi Fesztivál – „Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés”

Budapesti Tavaszi Fesztivál – „Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés” 

Az idei évkezdet egyik váratlan híre volt, hogy a Budapest Brand csapatának fele felállt, Faix Csaba vezérigazgatóval az élén. Ezzel a lépéssel az idei Budapest Tavaszi Fesztivál eseménysorozatnak is befellegzett?
Felnőttbábfesztivál Veszprémben

Felnőttbábfesztivál Veszprémben 

A felnőttekhez szóló bábszínházi előadásokon kívül kerekasztal-beszélgetések és kiállítás is színesíti majd a február 7-9. között megrendezendő fesztivált.
Kiderül, hol telel a fülesbagoly?

Kiderül, hol telel a fülesbagoly? 

Az akció kiemelt célja a baglyok és telelőhelyeik védelme.
Erős hétvége a mátraszentistváni Síparkban

Erős hétvége a mátraszentistváni Síparkban 

Legszebb arcát mutatta vasárnap a mátraszentistváni Sípark.
Fenntartható fókusszal induló turisztikai portál

Fenntartható fókusszal induló turisztikai portál 

A portál egyszerre támogatja a tudatos utazók döntéseit, a turisztikai vállalkozások és a desztinációk adatvezérelt fejlesztéseit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.