hirdetés
hirdetés

Megnyílt az Utazás kiállítás

Megnyílt az Utazás 2015 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtökön a Budapesti Vásárközpontban, az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók.

hirdetés

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a megnyitón tartott köszöntőjében arról beszélt, hogy idén már 38. alkalommal rendezik meg az Utazás kiállítást, amelyhez számos kiegészítő program kapcsolódik. Kiemelte: minden ok megvan az ünneplésre, a turizmus minden fontosabb mutatója növekedni tudott 2014-ben. Tavaly 9,5 millió vendég 24,2 millió vendégéjszakát töltött el az országban, minden régió forgalma bővült - tette hozzá.

Az ágazat kiemelkedő teljesítménye elsősorban a belföldi turizmus teljesítményének köszönhető. A belföldi turizmus teljesítményével együtt nőtt a SZÉP-kártya forgalom is, a szálláshelyeken közel 16 milliárd forint értékben fizettek a kártyával, a teljes költés 73 milliárd forintot tett ki tavaly - ismertette. Szavai szerint bizakodásra ad okot, hogy az összes feltöltés 76 milliárd forint volt, tehát van növekedésre lehetőség. Felhívta a figyelmet arra, hogy a 2013-ban feltöltött összegek beváltási határideje idén májusban lejár. A szakkiállításoknak mindig lesz létjogosultsága az ágazatban, amelyben a személyes kapcsolatok a vendégek és a szolgáltatók között meghatározóak - fejtette ki.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a belföldi kínálat megjelenését idén új koncepció mentén szervezték, hét régió 70 kiállítója jelenik meg, a Balaton régió több mint 20 kiállítóval lesz jelen. Arról is beszélt, hogy az utazási szokások változásával egyre erősödik az online értékesítés szerepe, de a személyes kapcsolat ereje ezzel felveszi a versenyt.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a városvezetés látja a kihívásokat és a nehézségeket, amelyekkel a turisztikai szakma küzd, és ebben segítséget nyújt. Arra kérte a szakma képviselőit, hogy a fővárossal partnerként dolgozzanak együtt Budapestért.

Simion Giurca, a Bécsi Romániai Turisztikai Hivatal igazgatója ismertette: 9 romániai régióból összesen 39 turisztikai szolgáltató van jelen a kiállításon. Szavai szerint Románia nem csak egy szomszédos ország, hanem egy ország ahol sok barát és testvér él. Hangsúlyozta: a románoknak és a magyaroknak, mint testvéreknek kell egymás mellett élniük.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte, a kiállítás egy professzionális eszköz arra, hogy egy adott régióra felhívja a figyelmet. A fehérvári hangulat csak Fehérváron érezhető igazán, ezért mindenkit invitált az ország 'történelmi fővárosába'.

A vasárnapig nyitva tartó idegenforgalmi szemléhez két szakkiállítás is kapcsolódik: az Afrika Expo, és a Bringaexpo. Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Románia, a belföldi Székesfehérvár.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai