hirdetés

Megtaláltuk a város legjobb fánkját

Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.

hirdetés

A főváros legtökéletesebb fánkját ma a Corvin-negyed szomszédságában, a Wiener Szalonban készítik. És a tulajdonost megismerve, nem véletlenül. Ugyanis Nicholas Göndöcs, dél-afrikai születésű, olasz és magyar felmenőkkel rendelkező ifjú cukrászmester a magyarországi üzlete megnyitása előtt Madridban üzemeltetett már egy szintén bécsi stílusú kávéházat. Ott is, akárcsak Pesten, semmit nem bíz a véletlenre: minden alapanyagot édesapja tanácsa alapján Bécsből szállíttat Budapestre. Még a debreceni kolbász debrecenijét is - amelyet tehát nem a Hajdúság fővárosában, hanem imádott Bécsében készítenek számára.

"Édesapám, Rudolf Peter Groissböck a 70-es években, Ausztriában építette fel Groissböck néven ismert Cukrászdát és kávézó-láncát. Mivel nagy tapasztalattal rendelkezik, így a családom úgy döntött, hogy Budapestre is elhozzuk a bécsi ízeket, és egy igényes színvonalas, kizárólag természetes ls bio alapanyagokból készített fagylaltozóval egybekötött kávézót nyitunk”, mondja Nicholas, miközben maga szervírozza a meleg fánkot, és hozzá a bécsi kávét, és annak örül, hogy gasztrobloggerek csak döbbenten néznek egymásra, mert ilyen finomat, ennyire jól eltalált tésztával és a benne megbúvó töltelék harmóniájával felkínált édességet még sehol nem ettek.

Közben Nicholas az édesapjáról mesél tovább: "Apám eredetileg Bécsben tanulta a cukrászmesterséget, de tanult és dolgozott Olaszországban, és másutt is. Négy üzlete van jelenleg az osztrák fővárosban, de szerinte a Budapesten megnyitott üzletem szinte valamennyit felülmúlja. Jól látják, cégünk egyik specialitása az ízletes bécsi fánk, amelyet miden esetben csak kis mennyiségben készítünk, ezért mindig frissen, melegen kerül a vendégek asztalára. Szalagos fánkjainkat házi baracklekvárral és csokoládéval töltve kínáljuk.”

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai