Megújult flotta, bővülő kínálat a Mahart Passnave-nál

A flotta zászlóshajóján, a 300 férőhelyes Budapesten mutatta be partnereinek sokrétű turisztikai kínálatát a Mahart Passnave.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Partnertalálkozót és szakmai napot rendezett a Mahart Passnave a felújított Budapest hajón, amelyen a társaság összes üzletága mellett online fejlesztő partnere, a Travel Gate is bemutatkozott.

Gutman Tivadar, a Mahart Passnave műszaki vezetője bevezetőjében elmondta, hogy a vizes vébére a társaság hajóinak jelentős része, továbbá az üzemeltetett kikötők egy része is megújult.

A flotta büszkesége, a júniusban átadott, teljes mértékben akadálymentesített, 300 férőhelyes Budapest hajó egész évben bérelhető. A fedélzeten télikert és külső terasz, beépített projektor és vászon, tolmácsberendezés és légkondicionálás teszi teljessé a szolgáltatási palettát.

A közepes méretű, maximum 80 főt befogadni képest Győr és Gönyü rendezvényhajók is megfiatalodtak. Ezeken is zárt alsó rész, nyitott terasz, hangosítás, projektor és vászon szolgálja a rendezvényszervezők kényelmét. A társaság három szárnyashajója is ráncfelvarráson esett át.

A Mahart Passnave a korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényhajók mellett kirándulójáratokat is üzemeltet menetrendszerint és megrendelésre. A legnépszerűbb úti cél a Dunakanyar, ahová hétfő kivételével minden nap indultak járatok Vác és Visegrád érintésével Esztergomig. A Mahart Passnave szárnyashajós programok szervezésével is foglalkozik. Az egynapos programok úti célja Solt és Kalocsa, a kétnapos programok Pozsonyba és Bécsbe indulnak. A szárnyashajók csoportok számára bérelhetők is.

A társaság Komáromtól Mohácsig közel kéttucat kikötőt üzemeltet, ezek közül 10-et Budapest területén. A vizes vébére több fővárosi kikötő környezete is megújult, Visegrádon és Komáromban is megújult a hajóállomás. A nemzetközi hajóállomásokon a szállodahajóknak egyebek mellett hulladékelszállítást és vízvételezési lehetőséget biztosítanak. Kikötőikben évente 3000 fölötti kikötés során több mint 130 ezer utas fordul meg.

A Mahart Passnave utazási irodája, a Mahart Tours tengeri és folyami hajóutakat, továbbá kompjegyeket értékesít több mint 60 komptársaság járataira. Tengeri hajós programokat kínálnak több mint 10 nagy társaság útjaira a világ minden részébe. Magyarországon a mediterrán programok a legnépszerűbbek. A Mahart Tours folyami hajóutakat is értékesít: a legnépszerűbb útvonalak közé tartozik a Duna és Európa más folyói, de lehet náluk foglalni dél-amerikai és ázsiai programokat is. A kompjegyekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy minél előbb foglal valaki, annál nagyobb az esélye, hogy jó áron kap jegyet. Érdekesség, hogy még Dániából Izlandra is lehet kompjegyet foglalni. Mint kiderült, horvát kompjegyek viszont csak a helyszínen vásárolhatók meg. Jó hír ellenben, hogy jövőre várhatóan újraindul a magyarok körében népszerű Rijeka-Dubrovnik járat.

Komplex turisztikai szoftvert fejleszt a TravelGate

A rendezvényen bemutatkozott a négy éve működő, utazási irodáknak és utazásszervezőknek informatikai rendszereket és honlapokat készítő TravelGate. Bodza Ferenc ügyvezető elmondta, hogy jelenleg már 130-nál is több viszonteladó a partnerük, adatbázisukban pedig 70 magyar tour-operátor árualapja érhető el. Mint elhangzott, 10-20 millió magyar utazási ajánlat volt foglalható a Travel Gate rendszerében nyáron. A társaság folyamatos oktatással, nyílt napokkal, ingyenes tanácsadással várja az utazási irodákat.

A közelmúltban debütált a megújult utasoldali, vagyis ún. frontend oldaluk, új fajta régió- és találati listával, keresőoptimalizálva, reszponzív módon. Az árualap naponta frissül, a cél az lenne, hogy real-time elérhetők legyen az ajánlatok. Bodza Ferenc elmondta, hogy üdvözli az invia.hu lépését a teljes árak kommunikálására. Rendszerükbe a tour-operátorok a fakultatív programat is feltölthetik.

A társaság külön keresőt fejlesztett ki a tengeri és folyami hajóutak számára, amelyben az összes jelentős szolgáltató kínálata szerepel. „Jövő februárra nálunk lesz a legnagyobb árualap, benne külföldről behozott élő adatokkal” – emelte ki Bodza Ferenc.

Van sportút-keresőjük is, amely a Neckermann ilyen jellegű árualapját összesíti. Minden viszonteladó díjmentesen megkapja a sportkeresőt A Travel Gate leszerződött az osztrák-német tour-operátori árualap értékesítésére a traffics rendszerrel, szerződésük szeptember óta kizárólagos a magyar piacon. Ennek értelmében a Cosmo foglalási rendszerén keresztül 140 utazásszervező ajánlatai érhetők el, ráadásul magyar nyelven.

A Travel Gate terméke a Magellan utazási rendszer is, amely egy komplex irodai háttérrendszer az ügyfelek, ajánlatok és adatbázisok kezelésére, benne egy profi hírlevelező rendszerrel.

Bodza Ferenc felhívta a figyelmet az adatvédelmi szabályok betartására: kihágás esetén a minimális bírság 500 ezertől 20 millió forintig terjedhet. Végezetül kiemelte, hogy céljuk egy teljes, komplex turisztikai szoftver létrehozása, ennek érdekében elkezdték egy pénzügyi modul kidolgozását.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.