hirdetés
hirdetés

Minőségi ugrás a Thermal Hotel Harkányban

830 millió forintos beruházás eredményeként az utóbbi fél év során megújult a négycsillagos Thermal Hotel Harkány. A napokban tartott ünnepélyes átadón Lévai Miklós, a hotelt üzemeltető társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a szobákat, a wellnesst és a rendezvénykínálatot is érintő fejlesztéshez 329 millió forintos uniós támogatást nyertek.

hirdetés

A beruházás során a szálloda negyedik emeletén 23 darab kényelmes, szuperior szobát, illetve apartmant alakítottak ki, melyek révén a szálláskapacitás 131 szobára bővült. A földszinten kialakítottak egy különleges hangulatú lobbybárt és egy klubhelyiséget, de a legnagyobb változás az étteremben történt, amely új arculatot kapott, illetve egy rendezvényteremmel bővült. Az étterem mobil válaszfalak révén összekapcsolható a rendezvényteremmel, így az akár 300 fő befogadására is alkalmas. A legmodernebb technikai megoldásokkal felszerelt terem akár négyfelé szekcionálható. Fejlesztés történt a wellnessvilágban is: élményelemek kerültek az úszómedencébe, a szaunavilág alpesi hangulatba öltözött, és egy külső szaunaházat is kialakítottak. A patinás szaunavilág rönkfáit bontott gerendákból állították össze.

Megújult a beltéri gyógymedence, és új külső gyógyvizes medence is épült. A háromhektáros pihenőparkban tenisz-, strandröplabda- és lábteniszpályát, valamint szabadtéri medencét alakítottak ki. Lévai Miklós emlékeztetett arra, hogy az – akkor még háromcsillagos – szálloda fejlesztése 1999-ban indult, az évek során mind a gyógyászat, mind a szobák megújultak. A hotel 2007-ben kapott négycsillagos minősítést, és ma ez Harkány egyetlen gyógyszállodája, amely ugyanakkor a wellnessigényeknek is megfelel. A szálloda – amelynek gyógymedencéit harkányi gyógyvízzel töltik fel - speciális kezeléseket kínál psoriasis-szal és reumatikus problémákkal küzdő vendégeknek. A mostani beruházás során a pikkelysömörös vendégek számára kádfürdőt és fényterápiát alakítottak ki. A hazánkban egyedülálló, de nemzetközileg is igen ritka psoriasis program népszerűsítésére konzorciumot hozott létre a szálloda, a szomszédos Hotel Dráva, a Harkányi Gyógykórház, a harkányi önkormányzat, valamint a gyógyfürdő. Az együttműködés célja olyan program kialakítása, melynek során a vendég gyógyulása és nyaralása egyszerre valósul meg. A terápia alapja a harkányi, magas kéntartalmú gyógyvíz, valamint a napfény áldásos hatásának kombinációja. A betegség súlyosságától függően a vendég egy hetes kórházi kezelés után a színvonalas szállodákban pihenhet és gyógyulhat egyszerre – akár családtagjaival együtt. A tapasztalatok szerint 21 nap alatt érhető el a psoriasisos beteg állapotának jelentős javulása. Idén tavasszal fejeződött be egy másik négycsillagos harkányi ház, a Dráva hotel Thermal Resort fejlesztése, melynek során megújult a hotel parkja, wellness-részleget és teniszpályákat alakítottak ki, napkollektoros energia-megtakarítási rendszert építettek ki. Európai uniós forrásból 82 millió forintos támogatáshoz jutott a beruházáshoz a szálloda.

 

Megújult a siklósi termálfürdő

Az eredetileg tervezettnél némileg később, augusztus 5-én a vár szomszédságában megnyitott a siklósi termálfürdő. A 2,4 milliárd forintos beruházással kialakított fürdő átadását régészeti feltárások hátráltatták. A medencéket körülvevő színes bástyák a vár falait jelképezik. A háromszintes, több mint 5000 négyzetméteres komplexumban hideg- és melegvizes medencék, gyermek- és élményfürdő, szaunavilág, sportpályák, vendéglátó egységek nyújtanak kikapcsolódást. A fürdő szomszédságában 1,1 milliárd forintból négycsillagos, 44 szobás szálloda is épül 2011 februárjára. A fürdő tulajdonosa a város önkormányzata, a beruházás fedezetét kötvénykibocsátásból fedezték. A kivitelező Aquaplus Kft. üzemelteti 25 évig a létesítményt.

 

Célegyesben a négycsillagos gunarasi hotel építése

Októberben várható az átadása annak a négycsillagos gyógy- és konferenciaszállodának, amely a Dombóvár-gunarasi gyógyfürdő területén épül. A 94 szobás, jelenleg Gunaras East & West Spa Resort néven futó hotel - melynek végleges elnevezéséről hamarosan döntés születik – szakmai projektmenedzsere, Dr. Kovács Tibor, aki pályafutása során több színvonalas hotel (Hotel Kikelet, Pécs, Hotel Dráva, Harkány, Hunguest Sun Resort, Montenegró) fejlesztésénél, majd nyitásánál bábáskodott korábban. A tavaly év elején indult, tervezetten 1,9 milliárd forintból megvalósuló beruházáshoz 570 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a fürdő tulajdonosa. A fejlesztés különlegessége, hogy a hotel és a fürdő közös tulajdonban van, a szálloda is a fürdő területén valósul meg, így a szállóvendégek ingyenesen léphetnek be a fürdőbe. A szállodában 200 férőhelyes étterem, két, egyenként 80 fős, de egybenyitható konferenciaterem, valamint két 30 székes tréningterem is várja majd a rendezvényturistákat. Business center és gyereksarok is készül, lesz lobby bár és presszó az épületben. A szálloda falai már állnak, a belsőépítészet, burkolás, bútorozás van még hátra. A hotel különlegessége, hogy a szobák 90%-a teraszos. Lesznek összenyitható, kádas, zuhanyzós és akadálymentes szobák, és belső squashpálya is épül a hotelben. Dr. Kovács Tibor véleménye szerint a szálloda egyedi kínálatot jelent majd a régióban elhelyezkedése, építészeti megoldásai és színvonalas szolgáltatásai miatt egyaránt. A fürdőben jövőre várható egy holisztikus szemléletű fürdőház építése, ahol élményelemek, gyerekmedence és szaunavilág és várja a látogatókat, akik ugyanitt három keleti fürdőkultúrával - hammam, indonéz és thai spa, onsen - is megismerkedhetnek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai