hirdetés
hirdetés

Mofettázhatnak is a vendégek Hajdúszoboszlón

Három napos tanulmányúton ismerkedtek meg a turisztikai szakújságírók az Észak-alföldi régió gyöngyszemével, Hajdúszoboszlóval és vonzáskörzetével május 17-19. között a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi RMI és a hajdúszoboszlói TDM meghívására.

hirdetés

A hajdúszoboszlói Spirit Pálinkázóban megtartott tájékoztatón Kabály Zsolt, a helyi TDM ügyvezetője számolt be a szervezet munkájáról, és az előttük álló feladatokról. A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. 70.435.220 Ft uniós támogatást nyert a „Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft, mint kiemelt gyógyhelyen működő helyi TDM szervezet fejlesztése” elnevezésű projekt kivitelezésére az Új Széchenyi Terv keretében.

Szörf épület
Szörf épület

Máté Lajos, a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének elnöke és a város önkormányzatának turisztikai bizottsági elnöke az összefogásról beszélt, amely erősíti a város turizmusát. "Támogatjuk a turizmussal foglalkozó civil és nonprofit szervezeteket, az a véleményem, hogy Hajdúszoboszló az elért sikerek ellenére sem dőlhet hátra" - mondta.

Dottó kisvasút
Dottó kisvasút

Szilágyi Zsuzsa, a Hungarospa Zrt. értékesítési menedzsere a gyógyfürdőben elkezdődött fejlesztésekről adott tájékoztatást. A 30 hektáron elterülő komplexumban a társadalombiztosítás támogatásával negyven gyógyászati ellátásban részesülhetnek a látogatók. Hasonlóan a nagyobb gyógyszállókhoz, itt sem kérnek beutalót, csak a tb. kártyára van szükség.

A Hajdúszoboszlói Zrt. 2012. szeptemberében nyújtotta be pályázatát a „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése" pályázati konstrukcióra. A komplex fejlesztés összértéke körülbelül 1,3 milliárd forint. A munkálatokat már elkezdték - figyelembe véve a vendégforgalmat - fokozatosan épül majd az Aquapark melletti új terület bevonásával az Extrém zóna, itt 20 méteres magasságból induló 6 új extrém csúszdát és mászófalat építenek, az Aquapark részen pedig gyermek vízi kalandpark lesz. Az Omega medencét és a tanmedencét új élményelemekkel (vízi-sport pályák, sodróvíz zóna, interaktív játékok) bővítik, lesz habshow- és gyermekshow helyszín is.

Hortobágy
Hortobágy

A gyógyfürdő termálcsarnokát részlegesen felújítják, a pihenőtereket bővítik, a vizesblokkokat felújítják, a szénsavas kezelőhelyek számát növelik azzal, hogy mofettát alakítanak ki. A munkákkal jövő nyárra lesznek teljesen készen. Az ország legnagyobb LEGO kiállítása május 31-éig az Aqua-Palace élményfürdő Szörf épületében csodálható meg.

Lego kiállítás
Lego kiállítás

Komáromi János, a Spirit Pálinkázó tulajdonosa beszámolt arról, hogy nemcsak különleges alkoholos fagylaltjáért látogatják, de a Tuzséri pálinkamanufaktúra termékei iránt is nagy az érdeklődés, főleg a „2012. Magyarország legjobb pálinkája” címet elnyert Vilmoskörte pálinkáért térnek be sűrűn a vendégek.

Hortobágyi Pásztormúzeum
Hortobágyi Pásztormúzeum

Az újságírók dottó kisvasúttal nézték meg a város nevezetességeit, meglátogatták a Bocskai István Múzeum: Szoboszló öröksége – Föld, Kard, Víz új, állandó kiállítását. A Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztiválon késő éjszakáig folyt a mulatság. Másnap az élményfürdőben kipróbálhatták a szaunákat, az uszodát, a gyógyfürdőt és a hatalmas csúszdákat is. 

Lovasudvar
Lovasudvar

Az út utolsó napján, vasárnap Lévay Enikővel, a hajdúszoboszlói TDM munkatársával a híres Tuba-tanyára látogattak az út résztvevői, ahol éppen egy 100 fős lakodalmat pihentek ki a szervezők. A tanya gazdája, Rápolthy István bemutatta a vendégházat, az őshonos állatokat. Évente 8-10 ezer látogató fordul meg a több díjat elnyert vendégfogadóban, amely a mostani gazda dédapjáról kapta a nevét. A tanya az ősi paraszti világot is bemutatja múzeumában azoknak, akik apartmanházaiban megszállnak.

Tuba tanya
Tuba tanya

A Hortobágyon záródott a tanulmányút, ahol az újságírók megnézték a Hortobágyi Kézművesudvart, a helyi termékek és kézműves portékák vásárát és a Hortobágyi Nemzeti Park látogatóközpontját is. Varga Emese, a Hortobágyi Nonprofit Kft. munkatársa bemutatta a híres Mátai ménes istállóját, a ménes ma 250 lovával hazánk legjelentősebb lótenyésztő központja. A tenyészet fő feladata a nóniusz fajta fenntartása, és a génmegőrzési célon kívül a sport és hobbiigények kielégítésére alkalmas magyar sportlovak tenyésztése.

Tuba tanya
Tuba tanya

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai