MVI-konferencia a SIRHA nyitónapján

Véresen komoly kérdések a vendéglátó üzletekben.

Szakmai partnerünk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) igazán aktuális témájú konferenciát szervez a SIRHA idején, a Hungexpo területén, ahol a vendéglátás területének legsúlyosabb, mindenkit érdeklő kérdéseire keresik szakértők segítségével a választ. Ha a kiállítás nyitónapján a SIRHÁ-n jár, ezt a szakmai programot érdemes beiktatni "táncrendjébe".

Íme, a részletek:

 

Magyar Vendéglátók Ipartestületének konferenciája

2020. február 4. kedd 13.30-15.30

(SIRHA kiállítás keretein belül 2020. febr. 4-6.)

 

Helyszín:Hungexpo, „A” pavilon Konferencia terem

 

 

A konferencia címe:

 

Véresen komoly kérdések vendéglátó üzleteinkben

 

Köszöntő: Kovács László elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete

             13.35 – 14.15 A bizonylatkiállítás legfontosabb tudnivalói a vendéglátóiparban(számla- és nyugtaadási kötelezettségek, borravaló és felszolgálási díj) – Horváth Gábor főosztályvezető, NAV Központi Irányítás Ellenőrzések Felügyeleti Főosztály

           14.20 – 14.40 Lehet még tanulóm jövőre? Szakképzési átalakítások érthetően - Mayer Gyula elnök, Turizmus-vendéglátás ÁKT

          14.45 – 15. 05 A külföldi munkavállalók foglalkoztatásainak szabályai - dr. Nyári Tibor főosztályvezető-helyettes, BFKH Foglalkoztatási Főosztály 

          15.10 – 15.30 Fenntartható a fenntarthatóság? A fenntarthatóság vendéglátáshoz kapcsolódó alapgondolatai - Varga Judit – Felelős Gasztrohős

 

                                        Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

www.sirha-budapest.com/MVI

 

 

Várjuk szeretettel!

Forrás: MVI


Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.