Nálunk is népszerűek a szlovákiai történelmi szállodák

A Szlovák Történelmi Szállodák szövetségének meghívására újságírók és utazásszervezők vettek részt azon a sajtótájékoztatón, amelyet november 22-én rendeztek stílszerűen Budán a St. George Residence-be, és amelyen a szlovák történelmi hotelek kínálatát mutatták be. 

A tájékoztatót két korhű táncos előadása nyitotta. A szlovák szövetség elnöke, Ján Svoboda megköszönte az esemény társszervezőjének, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének, hogy segített megszervezni a találkozót. Gulyás Eszter, a magyar szövetség elnöke értékelte a két szövetség együttműködését, amely már évek óta jól működik, véleménye szerint nem konkurenciái egymásnak.

Ján Svoboda tájékoztatása szerint egész Szlovákiából 16 olyan történelmi szállodát tudnak bemutatni, amelyek tagjai a szövetségnek, köztük van három és ötcsillagos, és van ahol 6, vagy 120 ágy várja a vendégeket. A Szlovák Történelmi Hotelek tagszállodái kiváló gasztronómiát, magas minőségben rendkívüli élményeket kínálnak, közülük több is nemzetközi díjakat söpört be.

A szállodák közül változatos a kínálat, többek között érdemes elutazni Pöstyénbe, Trencsénbe, vagy a Zsolna melletti négycsillagos szállóba. De vár minket szálloda Besztercebányán is, amelynek lejtős tornya és kávézója van az opera mellett, ahol elfogyaszthatnak egy kávét (Hotel Národsny dom). Késmárkon évente egyszer kerítenek sort a legnagyobb szlovák folklór-fesztiválra, a megszállni vágyókat a Boutique Hotel Hviezdoslav is várja.

Kihagyhatatlanok a Tátra alpesi ékszerei, a síelők kedvelt célpontjai (Grandhotel Praha és Grandhotel Stary Smokovec), valamint a fa luxushotel Jasnában (Hotel Mikulasska Chata Jasna), a karácsony közeledtével a hagyományos karácsonyi piacok kedvelőinek a legjobb ajánlat Pöstyén, ahol a Zuckmann Villa kínálja magát.


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.