hirdetés

Nálunk is népszerűek a szlovákiai történelmi szállodák

A Szlovák Történelmi Szállodák szövetségének meghívására újságírók és utazásszervezők vettek részt azon a sajtótájékoztatón, amelyet november 22-én rendeztek stílszerűen Budán a St. George Residence-be, és amelyen a szlovák történelmi hotelek kínálatát mutatták be. 

hirdetés

A tájékoztatót két korhű táncos előadása nyitotta. A szlovák szövetség elnöke, Ján Svoboda megköszönte az esemény társszervezőjének, a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének, hogy segített megszervezni a találkozót. Gulyás Eszter, a magyar szövetség elnöke értékelte a két szövetség együttműködését, amely már évek óta jól működik, véleménye szerint nem konkurenciái egymásnak.

Ján Svoboda tájékoztatása szerint egész Szlovákiából 16 olyan történelmi szállodát tudnak bemutatni, amelyek tagjai a szövetségnek, köztük van három és ötcsillagos, és van ahol 6, vagy 120 ágy várja a vendégeket. A Szlovák Történelmi Hotelek tagszállodái kiváló gasztronómiát, magas minőségben rendkívüli élményeket kínálnak, közülük több is nemzetközi díjakat söpört be.

A szállodák közül változatos a kínálat, többek között érdemes elutazni Pöstyénbe, Trencsénbe, vagy a Zsolna melletti négycsillagos szállóba. De vár minket szálloda Besztercebányán is, amelynek lejtős tornya és kávézója van az opera mellett, ahol elfogyaszthatnak egy kávét (Hotel Národsny dom). Késmárkon évente egyszer kerítenek sort a legnagyobb szlovák folklór-fesztiválra, a megszállni vágyókat a Boutique Hotel Hviezdoslav is várja.

Kihagyhatatlanok a Tátra alpesi ékszerei, a síelők kedvelt célpontjai (Grandhotel Praha és Grandhotel Stary Smokovec), valamint a fa luxushotel Jasnában (Hotel Mikulasska Chata Jasna), a karácsony közeledtével a hagyományos karácsonyi piacok kedvelőinek a legjobb ajánlat Pöstyén, ahol a Zuckmann Villa kínálja magát.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai