hirdetés
hirdetés

Nous sommes tous Bardo! – terrorellenes felvonulás Budapesten

„Nem szabad félni, mert a félelem erősíti a terroristákat. A félelem falát kell legyőzni, mert a félelem táplálja a terrorizmust” – mondta Abderraouf Betbaieb, Tunézia magyarországi nagykövete, aki elítélte a tuniszi Bardo Múzeum ellen szerdán elkövetett merényletet.

hirdetés

Abderraouf Betbaieb március 19-én Tunézia magyarországi nagykövetségén tartott sajtótájékoztatóján háláját fejezte ki Magyarországnak a támogatásért, és hogy hazánk az elsők közt ítélte el a támadást. Mint mondta: az észak-afrikai országnak szüksége van erre a támogatásra azért, hogy ki tudják szorítani a terroristákat Tunéziából.

Abderraouf Betbaieb
Abderraouf Betbaieb
A terrorizmus elleni harc nem csak biztonsági megoldáson alapul, az hosszú távon nem elég. „Kulturális, gazdasági és minden vonalon kölcsönös együttműködésre van szükség, hogy végleg megszüntessük a terrorizmust” - mondta. Az összes tunéziai intézmény és a nép az előző napi tüntetéseken keresztül azt üzente a terroristáknak, hogy a harc durva lesz. „Tegnap Tunéziában volt támadás, holnap bárhol lehet. Ha nem félünk, nem tápláljuk a terrorizmust” – fejtette ki a nagykövet.

Jövő héten egy tunéziai civil szervezet Nous sommes tous Bardo! (Mindannyian Bardók vagyunk!) címmel terrorellenes felvonulást szervez Budapesten, amelyre mindenkit meghívott. „Közel hatvan diákunk tanul itt, ők egy civil szervezeten belül szervezik ezt a menetet” – tette hozzá Abderraouf Betbaieb.

Arra a kérdésre, hogy eddig hány utazási iroda mondta vissza az utat, azt válaszolta, három olyan iroda van itt, amelyek Tunéziába szerveznek utaztatást, a jelenlegi értesülései alapján a tervezett utazásokat nem mondják le, esetleg átprogramozzák. Szót ejtett arról is, hogy szeretnék a két ország közötti menetrendszerinti járatot visszaállítani. A turisták védelmében tett intézkedésekre bármely órában megjelenhet egy hivatalos közlemény.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai