hirdetés

Nyolc másodperc

Mindössze ennyi idő áll rendelkezésre, hogy az oldalukat felkereső ne kattintson tovább, tanácsolták a stájereknek Dublinban, a Google központban. Sok más mellett ez is elhangzott november 7-i budapesti sajtótájékoztatójuk alkalmával, ahol a tartomány téli újdonságait mutatták be.

hirdetés

A Zeller Bistroban a stájer csapat
A Zeller Bistroban a stájer csapat

A téli imázsfilmjük bemutatása után Erich Neuhold, a tartomány idegenforgalmi hivatalvezetője elmondta, micsoda pompás év volt a tavalyi: több mint 4 millió vendég érkezett Ausztria zöld szívébe, Magyarországról közel 8 százalékos növekedést regisztráltak. És már az idei számok is biztatóak: szeptemberig már 4,6 százalékkal többen érkeztek hozzájuk, mint az egy évvel előtti időszakban, és biztosak abban, hogy a tavaly téli 214 ezerrel nőtt vendégéjszakaszámot az idei téli szezonban majd túlszárnyalják.

Hoch-Steiermark képviseletében Claudia Flatscher zöldbe öltözve idei újdonságaik közül a Max-Flix síbérletet mutatta be, amellyel a kényelmesen síelők (un. kocasíelők) széles táborát célozza meg: három órán át lehet használni, és a hüttékben is vígan be lehet vele térni, egy kis majdnem sportos eszem-iszomra.

Ha már a gasztronómia jött szóba,  Ausseerland-Salzkammergut képviselője, Bernhard Michelitsch hozzátette, idei kulináris sztárjaik mintegy 100 km hosszúságú sípályáik hüttéiben nyilvánvalóan a pisztrángból készült ételek, valamint a vitézhal fogások lesznek - ezekből ugyanis nem győznek eleget készíteni, annyira sokan keresik.

A Schladming-Dachstein régióban lévő Skiamadé képviselője, Marion Omulec tavaszi női programhetüket emelte ki, ugyanis március 23-30. között nemcsak síjógán vehetnek részt a hölgyek, hanem egy álló héten keresztül ingyenes számukra a síbérlet a 123 km-nyi sípálya teljes területén.

Mura-völgye és környéke mindig is a magyarok nagy kedvencének számított, itt a Farrach-i adventi vásár programját, valamint a hódeszkás kirándulásokat emelte ki Petra Moscher, idegenforgalmi szakember.

Végezetül Belinda Schagerl, aki a határhoz közeli Thermeland & Vulkanland Steiermark képviselője bemutatta a január 11-én kezdődő, egy héten át tartó termálvizes programjukat, amelynek során a régió mind a hat termálfürdője keretprogramokkal és a termálvizekhez kacsolódó számos tudnivalóval várja vendégeit, és a programsorozat éjszakai fürdőzéssel zárul majd.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai