Frissítve! - Ők a Gastro&Hotel Design Award idei győztesei

KÉPEKKEL November 14-én este, Buda egyik legmenőbb új helyén, a Haris Park rendezvénytermében, száz meghívott vendég részvételével adták át a hazai szállodások, éttermesek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Award díjait.

A 2019-re kiírt pályázatra a nyár folyamán 60 pályázat érkezett hotel, étterem és egyéb vendégváróhelyek témában, és ez volt az első alkalom a díj hatéves történetében, hogy több szálláshely szállt be a versenybe, mint étterem, bisztró, pub, kávézó. Hazai és nemzetközi ismert szakemberekből állt a zsűri, akik Varró Zoltán sztárdesigner zsürielnök vezetésével kétfordulós rendszerben, először a világhálón keresztül, majd személyesen is pontozták a döntőbe kerültek versenyzőket, így hozva létre a végső sorrendet.

Idén új kategóriaként szerepelt a Fashion, amelyben munkaruhákkal lehetett pályázni. A 2019. évi verseny kiemelt kategóriája pedig a Storyboard volt, ennek oka, hogy a világ trendje szerint már itthon is azt a szálláshelyet választják szívesebben a vendégek, amely ház saját történettel rendelkezik, és egyedi részleteivel kitűnik a többi közül. A versenyt idén is, ahogy indulása óta mindig, a PPH Media Kiadó keretén belül lapunk, a Pont Itt magazin hirdette meg.

„Úgy érezzük, a verseny elérte kitűzött célját, mert az idei benyújtott pályázatok alapján az derült ki, hogy a most díjazott munkák a világ bármely helyén és pontján megállnák a helyüket”, összegezte a zsűri tapasztalatait a díjátadóest alkalmával Varró Zoltán elnök.

Íme, az idei legszebbek névsora:

Gastro kategórián belül

Az év GastroDesign étterme: Le Garage 1.0

Az év GastroDesign konyhája: Liszt Restaurant – taste of music (Aria Hotel)

Az év GastroDesign bárja/pubja: MyWine Wine bar & shop

Az év GastroDesign étlapja: Liszt Restaurant – taste of music

Az év GastroDesign logója, grafikus arculata: Fiaker borbár

Az év GastroDesign divatja, kiegészítője: Paris Budapest Étterem (Sofitel)

 

Hotel kategórián belül

Az év HotelDesign Storyboardja: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Hotel Collect és Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: TreeHouses Noszvaj

Az év HotelDesign vendégszobája: Párisi Udvar Hotel Budapest

Az év HotelDesign lobbija: Hotel Collect

Az év HotelDesign kertje/terasza: Danubius Hotel Helia

Az év HotelDesign logója, arculata: Postel Balatonfüred

Az év HotelDesign alternatív szálláshelye: Arkitekter Penthouse

Az év HotelDesign vidéki terve: Hotel Tokaj

Az év Gastro&Hotel fővárosi terve: Sceneside Hotel – élj úgy, mint egy sztár!

Az év Gastro&Hotel Design kretív konyhamegoldása: The Kitchen (Kempinski)

JAB – Legszebb szoba különdíj: 333 – Hilton Budapest

Nestlé Professional – Legjobb Food Styling különdíj: Párisi Udvar Hotel Budapest

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

 

 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.