hirdetés
hirdetés

Okos turistaútvonal Fejér megyében

A Fejér megyei Mány 12 nevezetességét QR-kódokkal bemutató turistaútvonalat avatott fel okostelefonnal pénteken Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó.

hirdetés

"Mány közössége az idelátogatóknak a 21. századi technika segítségével, interaktív formában és összegezve mutatja fel ezzel a rendszerrel mindazt, ami a település közösségének fontos" - mondta a virtuális útvonal megnyitása előtt Szőcs Géza.

A politikus a vállalkozást Orbán Balázs Székelyföld leírása című művéhez hasonlította, amely egy adott kor lenyomatát rögzítette többkötetes munkájában.

Ugron Zoltán független polgármester elmondta, hogy már a település határát jelző tábláknál kihelyezték a QR-kódokat, így a kíváncsi érdeklődő hamarabb kedvet kap a kóddal megjelölt 12 helyszín felkeresésére.

Tovább bővül a rendszer

Az emlékhelyek között szerepel a község világháborús emlékműve, ahol Magyarországon először a német katonákat és polgári áldozatokat is megörökítették, valamint Antall József miniszterelnök első köztéri szobra. Az útvonal a falun átvezető Mária és Jakab utat is érinti, így a zarándokok is bekapcsolódhatnak a virtuális sétába.

A polgármester hozzátette: a QR-kódok rendszerében megtalálható információmennyiséget hamarosan olyan vállalkozások, szolgáltatások feltüntetésével bővítik, amelyek érdekesek lehetnek a Mányra érkezőknek, továbbá tervezik a rendszer idegen nyelvű változatát.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk