hirdetés
hirdetés

Országimázs másképp: Top 5 Budapesten forgatott videóklip

A hazánkat népszerűsítő, nemrégiben bemutatott imázsfilm hatására gyűjtöttük össze a számunkra legszimpatikusabb Budapesten forgatott videóklipeket. Számos világsztárt ihletett meg fővárosunk szépsége. 

hirdetés

Az utóbbi pár év egyik legsikeresebb popdalát Katy Perry szállította a zeneszerető rajongóknak. A Firework című dalhoz 2010. szeptember 28-án forgatott videóklipet Budapesten. A kisfilm legfontosabb jelenetei a budai vár falai között zajlottak. A rendezői szerepet Dave Meyers vállalta magára, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint P!nk, Rihanna vagy Britney Spears. A Firework a 2011-es MTV Video Music Awards-on elnyerte az év videója díját. A Youtube VEVO csatornáján közel 400 milliós nézettségével a világ egyik legnézettebb videóklipje jelenleg ez a dal.

Gwen Stefani, a No Doubt énekesnője 2007-ben járt nálunk és forgatta le The Sweet Escape című albumának ötödik európai kislemezéhez (Early Winter) videóklipjét. A rendező Sophie Miller választása a Nyugati Pályaudvar dísztermére esett. További jeleneteket vettek fel Prágában és MIilánóban is. 

Az egykor a csapból is folyó Sarah Connor legnagyobb slágerét köszönheti From Sarah With Love című dalának. A dal sikeréhez a videóklip is hozzájárult, amit a Keleti Pályaudvaron forgattak. Hetekig vezette a kislemezlistát Németországban. Nálunk a bronzérmes pozícióban tetőzött 2001 karácsonyán.

Michael Jackson, a pop egykori királya History című videóklipjét forgatta Budapesten, a Hősök terén. Az emlékezetes kisfilm, amely második kislemezként jelent meg az énekes Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix remixalbumáról, 1997-ben debütált az MTV zenecsatornán.

A lista végére a tinisztár Selena Gomez Round and Round videóklipje került, amiben többek között a Halászbástya és az Astoria Szálló is felbukkan. A színész-énekesnő egyúttal Monte Carlo című filmjéhez is felvett néhány jelenetet fővárosunkban. A videóklip 77 milliós nézettséggel büszkélkedhet a Youtube-on. 

 

 

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai