Sportnemzet vagyunk, de sportoló nemzetté kell válnunk

Sportnemzet vagyunk, de sportoló nemzetté kell válnunk 

Ezekkel a szavakkal köszöntötte a 20 év után átadott Tüskecsarnok sportkomplexum megnyitó ünnepségén részt vevő vendégeket Áder János, Magyarország köztársasági elnöke. 
Latin-Amerika csúcson van all-inclusive téren

Latin-Amerika csúcson van all-inclusive téren 

A Tripadvisor Traveller's Choice Awards szavazása alapján eldőlt, hogy idén is Közép- és Dél-Amerikában található a legnépszerűbb all-inclusive üdülőhelyek nagy része. 
Továbbra is szárnyal az EVA Air

Továbbra is szárnyal az EVA Air 

Ezúttal a Széchenyi Kertvendéglőbe invitálta szakmai partnereit Tóth Attila, az AVIAREPS Magyarország Kft. igazgatója. A kellemes vacsorával egybekötött rendezvény vendégei megismerkedhettek a Thai Idegenforgalmi Hivatal (TAT) idei kínálatával és az EVA Air újdonságaival egyaránt. 
Csúcsokat döntöget a szállodaipar

Csúcsokat döntöget a szállodaipar 

A Hotels.com adatai szerint 2014 első felében átlagosan négy százalékkal növekedtek a szállodák bevételei világszinten. 
Zenehotel nyílt Berlinben

Zenehotel nyílt Berlinben 

Berlinben szállhatunk meg a slágerektől hemzsegő designhotelben.
Budapest hivatalosan is Európa legolcsóbb nagyvárosa

Budapest hivatalosan is Európa legolcsóbb nagyvárosa 

A brit Telegraph újságírói állítottak össze listát Európa legolcsóbb turisztikai desztinációiról. Mint kiderült, Budapest a legideálisabb nagyváros egy budget-hétvége eltöltésére. 
Gourmet négy keréken

Gourmet négy keréken 

Az Egyesült Államokban és Ázsiában már jó ideje hatalmas népszerűségnek örvendő gourmet food truck kávézók és különböző éttermek, bisztrók már Európában is kezdenek divatba jönni. Az élen járó országok közé sorolható Hollandia, Belgium, Franciaország és Németország, ahol már több különböző profilú food truck étteremlánc is működik.
Gourmet négy keréken

Gourmet négy keréken 

Az Egyesült Államokban és Ázsiában már jó ideje hatalmas népszerűségnek örvendő gourmet food truck kávézók és különböző éttermek, bisztrók már Európában is kezdenek divatba jönni. Az élen járó országok közé sorolható Hollandia, Belgium, Franciaország és Németország, ahol már több különböző profilú food truck étteremlánc is működik.
Budapest világszerte hódít

Budapest világszerte hódít 

Még év elején írtunk George Ezra Budapest című kislemezéről. Az akkor még csupán kisebb körökben ismert dal mára meghódította az európai slágerlistákat, sőt már Ausztráliában is a legjátszottabb felvételek között tartják számon. 
Emlékezetes TV-s bakik a konyha nagyágyúitól

Emlékezetes TV-s bakik a konyha nagyágyúitól 

Gordon Ramsay, Rachael Ray és Paula Deen a televíziós séfek rangos alakjai, de velük is előfordul, hogy elvesznek a konyhai műveletekben. Szerencsére a kamera a látványos bakikat is rögzítette. 

Szörftúrákat szerveznek Észak-Koreába 

A nemrégiben debütált imázsfilm után, ezúttal szinte érintetlen partszakaszokra szervezett szörftúrákkal csalogatja Észak-Korea a nyugati turistákat. 

Nem rettennek meg a turisták az izraeli utazástól 

Izrael turizmusának aktuális helyzetével foglalkozó sajtóreggelit szerveztek csütörtök délelőttre a Spinoza Caféba. Az eseményen részt vett Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete, Váradi János, az EL AL légitársaság magyarországi igazgatója és Bakó Balázs, a MUISZ képviselője.

Miért ne fogyaszthatnánk egész évben a "Boldogság Buborékait"? 

Elindult a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának habzóbor- és pezsgőfogyasztást népszerűsítő kampánya, amelynek célja, hogy növelje és eves szinten kiegyenlítettebbé tegye a fogyasztást. A kampány középpontjában a ‘Boldogság Buborékai’ állnak.

Az idei nyár legjobb klipjei egy csokorban 

Egy ideje már tart a vakáció, de igazi nyári videóklipekből sosem elég. Ezúttal öt nyári hangulatot árasztó videót gyűjtöttünk össze a 2014-es felhozatalból.

Madonna feni a fogát Diana hercegnő kedvenc nyaralójára 

Az egykori walesi hercegnő egész nyarakat töltött a Mallorca szigetén fekvő hatalmas villában, amit most nem kevesebb, mint 30 millió fontért bocsátanak áruba. A húzós összeg ellenére akadnak potenciális vevők. Többek között Madonna. 

Hamarosan jön a Trónok harca bor 

Habár a Trónok harca új évada csak jövő évben debütál a képernyőkön, megéri várakozni, hiszen a premierrel egy időben a sikerszéria saját borkollekcióját is piacra dobja. 

Háromhavonta tisztítja matracait a jól ismert hotellánc 

A Buzzfeed hírportál jutott hozzá a meg nem nevezett háromcsillagos szállodalánc takarítási beosztásához, amelyből kiderültek a szálloda mocskos titkai. 

Hagyomány és értékőrzés 

Megjelent anno egy könyv Magyarok asztala címmel (Benke László és Gribek Lajos jegyzi), amelynek egy példányát ünnepélyes keretek között helyezték el a Parlament Vadásztermében.

Élmezőnyben a magyar útlevél 

Az amerikai GOOD magazin összeállításból kiderül, hogy mely nemzetek rendelkeznek a világ legbefolyásosabb útlevelével, azaz a világ hány országába utazhatnak vízumkényszer nélkül. 

Marsa Alam: előttünk a tenger, mögöttünk a sivatag 

Álmos falucskából néhány év alatt Egyiptom egyik népszerű üdülőhelyévé lépett elő Marsa Alam, amely elsősorban a búvárkodás kedvelőinek és a csendesebb vakációt kedvelőknek lehet ideális úti cél. 

1500 eurós degusztációs menüvel kecsegtet a világ legdrágább étterme 

A szóban forgó étterem neve Sublimotion és Ibiza szigetén található. Paco Roncero, az eredtileg madridi székhelyű séf nem kevesebb, mint két Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Elég meggyőző érvek ahhoz, hogy kifizessünk 1500 eurót egy degusztációs menüért?

Lassan növekszik az utasbiztosítási piac 

Feleannyi időt töltöttek külföldön a magyar turisták tavaly, mint az utolsó "békeévben", 2009-ben. Az idén 10-15%-os növekedést vár a piac. 

Nyilvános Európa 100 legjobb éttermének listája 

A Opinionated About Dining jelentette meg a a legjobb 100 európai éttermet rangsoroló listáját, több, mint 140 ezer felhasználói értékelés alapján. Hazánkból egyetlen étterem sem került be a top 100-ba.

Megnyílt a világ első vízikomplexuma kifejezetten kutyusok számára 

Ezentúl nem jelenthet problémát, ha házi kedvenceinkkel szeretnénk eltölteni a nyári vakációt. A spanyol The Resort Canino Can Jane ötcsillagos szálloda ugyanis kifejezetten kutyáknak és gazdáiknak adott át egy vadonatúj élményfürdőt. 

Fedezze fel Marsa Alamot a Kartagóval! 

Egyiptom kevésbé ismert üdülő- és búvárparadicsomába, Marsa Alamba szervezett tanulmányutat a Kartago Tours.

Svájci luxus 

Zürich szimbolikus szállodájában, az ötcsillagos The Dolder Grandban jártunk. És ha már körülnézhettünk a helyiek egyik kedvelt találkozóhelyén, találkoztunk a ház igazgatónőjével, Vanessa Flackkal is

Hústól a zsömléig: BRGR 

Amerikai hangulat, minőségi alapanyagok, zöld környezet, profi gasztronómiai háttér - ez a megújult BRGR.

London hivatalosan is a szelfizés fővárosa 

6,3 milliónyi Twitter, Facebook és Instagram megosztás alapján kiderült, hogy Londonban készül a legtöbb szelfi, de a legnépszerűbb szelfihelyszín nem a brit fővárosban található.

Kulturális élménydömping a sokszínű Pozsonyban 

2014. áprilisában ezúttal Pozsonyban tartotta éves találkozóját a nemzetközi Császárok és Királyok Útja egyesület, sikeresen együttműködve a Linz Tourismus és a Bratislava Tourist Board turisztikai szervezetekkel. A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő társulás alapítói között ott van Bajorország, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria tartományai és Bécs. A kilencvenes évek közepe óta hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében, Pozsony pedig tavaly csatlakozott, így kézenfekvő volt, hogy idén a szlovák főváros ad otthont az egyesület háromnapos kirándulásának.

Az USA a tömegturizmus fellegvára 

Ezúttal a brit Love Home Swap lakáscserés utazásokkal is foglalkozó iroda jelentetett meg egy Top 50 listát, amely a világ 50 leglátogatottabb turistalátványosságait taglalja. A listán egyértelműen amerikai városok taroltak. 

A turistaparadicsomokban sem minden fenékig tejfel 

Meglepő módon több klasszikus turistaparadicsom is negatívan szerepelt azon az amerikai Cato Institute által publikált listán, amely jóléti-indexük alapján rangsorolta a világ országait fordított sorrendben. Magyarország a középmezőnyben végzett.

Ezek a világ legjobb új szállodái 

Tavaly 510 új hotelt adtak át világszerte. Közülük 33 szállodát díjazott idén a Condé Nast Traveler. Közép- és Kelet-Európából egyetlen szálloda került be a válogatásba.

Nagy riválisaink is bemutatták imázsfilmjüket 

A héten debütált a Csehországot népszerűsítő kisfilm fiatalos, laza hangulatot árasztva. A kérdés már csak az elég megyőzőre sikerült-e? 

Kisherceges park, e-bike és Jacht Fesztivál 

"Focus on France" címmel ismerkedhettünk meg a Francia Turizmusfejlesztési Iroda 2014-es ajánlataival, amely ezúttal 5 francia régiót mutatott be részletesen a sajtó munkatársainak. 

Csoki tárlat, gőzhajó és svájci birok várja Luzern-ben 

Ezúttal a Városligeti tavon fekvő Robinson éttermeben mutatta be aktuális nyári ajánlatait a Svájci Idegenforgalmi Hivatal, külön figyelmet szentelve a Svájc szívében lévő Luzerni-tónak és környezetének. 

Budapest a világ leglátogatottabb városai között 

Budapest a világ leglátogatottabb városai között

Tökéletes kacsa Budán 

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Emile Bootsma szalontüdőt varázsolt az asztalra Münchenben 

Nemrégiben Münchenben gyűltek össze a Kempinski szállodák igazgatói. Ezúttal azonban nem szállodáik sikertörténetét vitatták meg, hanem séfként tehették próbára magukat. 

Szakmai összefogás a tiltótáblák ellen 

Mint ismeretes március elsejétől a hazai vendéglátóhelyek és szállódák kötelesek "dohányozni tilos" táblákat kell elhelyezni jól látható helyen, amennyiben el akarják kerülni a horribilis összegű bírságokat. Ez ellen kíván fellépni a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, több szakmai szervezettel karöltve.

Szép kilátások: 2014-ben tovább bővül a hazai turisztikai szektor 

Előzetes kalkulációk és a 2013-mas év számadatai alapján tovább bővülhet a hazai turisztikai szektor. A növekedés üteme 3,6 százalék körül várható 2014-ben - derül ki a World Travel & Tourism Council Hungary Economic Impact című beszámolójából. 

Kíváncsi rá mit falatoztak az Oscar party sztárjai? 

Nos akkor tekintse át a Vanity Fair részletes beszámolóját. Hollywood legmenőbb partyján volt minden mi szem-szájnak ingere. 

Popdívák jönnek Budapestre 

Nemrég jött az örömhír, hogy július 29-én a Budapest Park-ban ad koncertet a Grammy díjas Joss Stone, tegnap pedig kiderült, hogy októberben Ausztrália legkapósabb exportcikke, Kylie Minogue is fellép fővárosunkban. 

Michelin-ajánlást kapott az Opera-negyed kedvelt boutique hotelje 

Nemrég kapta kézhez a Michelin-matricát tartalmazó borítékot a Casati Budapest Hotel csapata, így az Operától pár percre található boutique hotel is bekerült a 2014-es Michelin Guide-ba. 

Abu Dhabi-ban a vendégek csillagozzák a szállodákat 

Az Egyesült Arab Emírségek Turisztikai Hatósága határozott az új hotelértékelési rendszerről, melynek értelmében figyelembe veszik a legnépszerűbb online foglalási és értékelő oldalak kommentjeit a szállodák kategorizálása során. 

Brit indie srác énekel Budapestről 

"My house in Budapest, my hidden treasure chest. Golden grand piano, my beautiful Castillo." énekli a 20 éves bristol-i George Ezra. Hogy miért is írt fővárosunkról dalt annak ellenére, hogy még sosem járt Budapesten? Kattintás után kiderül. 

Felemás Bib Gourmand minősítések 

Múlt hét robbant a bombahír, mely szerint Michelin-csillagot szerzett a Borkonyha. Most viszont kiderül mely budapesti éttermek érdemeltek idén Bib Gourmand minősítést: nos egyik szemünk sír, míg a másik nevet. 

Ha jól akar aludni, menjen a Four Seasons-be 

Idén a Four Seasons Hotel Gresham Palace kapta a Sleep Friendly Hotel kiválósági minősítést - derült ki,  a március 11-én, Symbol-ban tartott sajtótájékoztatón. A luxusszálloda megédemelten lett a legjobb alvásbarát hotel, hiszen kiemelkedően nagy hangsúlyt fektet vendégei alvással kapcsolatos igényeire. 

Jön az élelmiszeripari termékoffenzíva 

A SIRHA szakkiállítás első napján, Horváth Imre, a METRO Magyarország vezérigazgatója bemutatta a nemzetközi áruházlánc legújabb kommunikációs stratégiáját.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!