Ősszel a Balatonon

Két napos tanulmányúton ismerkedtek az újságírók az őszi Balaton kínálta turisztikai lehetőségekkel. 

A programot október 7-én a kenesei Katica pékségben kezdték, ahol kétszintes tea- és kávéház is működik. Híres az épület előtt található mini vízimalom is, amelynek kapacitása óránként 15 kiló teljes kiőrlési gabona. A pékség bemutatása után itt találkoztak a Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesület képviselőjével, akitől arról informálódhattak, hogy milyen terveik vannak a következő években, és mire költik a különböző pályázatokon elnyert összegeket.

A tanulmányútra gyerekek is jöhettek, akiknek külön öröm volt, hogy Káptalantótiban egy kecskefarmot is megnézhettek, és megkóstolhatták a helyben készített sajtot, és sonkát. Itt tanösvény is készült, van játszóterük is és nyári tábort is szerveznek.

Köveskálra már szakadó esőben érkezett a csapat, és a Káli Art Innben jól esett a gondoskodás. Itt tágas műtermükben festhetnek a művészetet kedvelők, ehhez ők adják a hordozható állványt, ecsetet, de ki is lovagolhatnak a vendégek. 

Erdőháti Ágnes, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége ügyvezető elnöke fogadta a csapatot Révfülöpön, a Hullám Hostelben, amely a központban található. A frissen felújított Ifjúsági Szálló kiválóan alkalmas különböző egyéni vagy csoport- és osztálykirándulások, erdei iskolák és táborok lebonyolítására, szobáikban összesen 85 férőhely van. Ezen a hétvégén bezárt a szálló, ami tavasztól újra várja a vendégeket.

A Hévízi Tófürdőben fejezték be az első napot a szakújságírók, ahol megismerkedhettek a Kaviczky arckezeléssel és a wellness iszapgöngyöléssel.

A NaturMed Hotel Carbonában és a Hotel Európa fit-ben ismerkedtek a wellness-lehetőségekkel, és megnézhették a szállodákat. Az esti fáradtságot kipihenték reggelre, és megnéztek egy igazi szüretet Reziben, ahol a gazda, Takács Ferenc avatta be őket a borkészítés rejtelmeibe. Keszthelyen a Balatoni Múzeum új kiállításának megtekintése után Balatonszentgyörgyön, a Csillagvárban a gyerekek tölthették a kedvüket igazán, a görögkereszt alaprajzú kazamatákban megnézték a Huszármúzeumot, és a kovácsműhelyben patkót és csigát is készíthettek. És az utolsó program is a gyerekeké volt, egy valódi búcsúban Balatonbogláron készíthettek töklámpást.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.