hirdetés
hirdetés

Ősszel a Balatonon

Két napos tanulmányúton ismerkedtek az újságírók az őszi Balaton kínálta turisztikai lehetőségekkel. 

hirdetés

A programot október 7-én a kenesei Katica pékségben kezdték, ahol kétszintes tea- és kávéház is működik. Híres az épület előtt található mini vízimalom is, amelynek kapacitása óránként 15 kiló teljes kiőrlési gabona. A pékség bemutatása után itt találkoztak a Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesület képviselőjével, akitől arról informálódhattak, hogy milyen terveik vannak a következő években, és mire költik a különböző pályázatokon elnyert összegeket.

A tanulmányútra gyerekek is jöhettek, akiknek külön öröm volt, hogy Káptalantótiban egy kecskefarmot is megnézhettek, és megkóstolhatták a helyben készített sajtot, és sonkát. Itt tanösvény is készült, van játszóterük is és nyári tábort is szerveznek.

Köveskálra már szakadó esőben érkezett a csapat, és a Káli Art Innben jól esett a gondoskodás. Itt tágas műtermükben festhetnek a művészetet kedvelők, ehhez ők adják a hordozható állványt, ecsetet, de ki is lovagolhatnak a vendégek. 

Erdőháti Ágnes, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége ügyvezető elnöke fogadta a csapatot Révfülöpön, a Hullám Hostelben, amely a központban található. A frissen felújított Ifjúsági Szálló kiválóan alkalmas különböző egyéni vagy csoport- és osztálykirándulások, erdei iskolák és táborok lebonyolítására, szobáikban összesen 85 férőhely van. Ezen a hétvégén bezárt a szálló, ami tavasztól újra várja a vendégeket.

A Hévízi Tófürdőben fejezték be az első napot a szakújságírók, ahol megismerkedhettek a Kaviczky arckezeléssel és a wellness iszapgöngyöléssel.

A NaturMed Hotel Carbonában és a Hotel Európa fit-ben ismerkedtek a wellness-lehetőségekkel, és megnézhették a szállodákat. Az esti fáradtságot kipihenték reggelre, és megnéztek egy igazi szüretet Reziben, ahol a gazda, Takács Ferenc avatta be őket a borkészítés rejtelmeibe. Keszthelyen a Balatoni Múzeum új kiállításának megtekintése után Balatonszentgyörgyön, a Csillagvárban a gyerekek tölthették a kedvüket igazán, a görögkereszt alaprajzú kazamatákban megnézték a Huszármúzeumot, és a kovácsműhelyben patkót és csigát is készíthettek. És az utolsó program is a gyerekeké volt, egy valódi búcsúban Balatonbogláron készíthettek töklámpást.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai