hirdetés
hirdetés

Polish Pass és foci EB

Lengyelország standján egymásnak adnák a kilincset az érdeklődök, ha lenne kilincs. Sok látogató kínácsi az idei Utazás kiállítás díszvendégének ajánlataira.

hirdetés

„Lengyelország nem is igazi vendég, hiszen valamilyen formában az eddigi Utazás kiállításokon mindig részt vettünk” - mondta Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet az Utazás kiállítás megnyitóján. Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt 35 évben mindig részt vettek az Utazás kiállításon.

A 2012-es lengyel-ukrán rendezésű foci EB előkészületeibe is beavatott, mint mondta négy városban épültek új stadionok, a szurkolóknak a városokban „szurkolói táborokat” alakítanak ki, ahol kivetítőn nézhetik a meccseket, itt sportolhatnak, étkezhetnek, meg is szállhatnak. Aki az UEFA EURO 2012TM idején látogat országukba, egy Polish Pass nevezetű okmányt válthat ki, amellyel kedvezményes áron közlekedési jegyeket és idegenforgalmi szolgáltatásokat vehet igénybe.

A Lengyel Nemzeti standon a Podlaskie régió is szerepel, amelynek a területén található a lengyelországi 23 nemzeti park közül az egyik legrégebbi. A Bialowieski Nemzeti Parkot az UNESCO Világ Bioszféra Rezervátumnak ismerte el, és egyetlen természeti objektumként a Világörökségi listára is felvette.

Sokan keresték fel a Malopolska régió kiállítását, amely a magyarok számára nagyon kedvelt - tájékoztatott Bakonyi Erika. A látogatókat színes prospektusok várták, amelyeken keresztül egy kicsit ismerkedhettek Zakopanéval, valamint Krakkóval, és Tarnów-al is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai