hirdetés

Retro itt meg ott

Zötyögő Ikarus Cabrio, piros úttörőnyakkendő, tábori trombitaszó, sportszelet, frutti, fokhagymás lángos, betűtésztás paradicsomleves, hamisgulyás, tojásos galuska fejes salátával, bambi, málna, és természetesen Dévényi Tibi bácsi az ő piros pöttyös labdáival. 

hirdetés

E sorok írója nem a múltról ábrándozott, hanem nagyon is a napjainkban járt: a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban április 4-én retro partnertalálkozót tartottak – már csak a dátum miatt is. Az szinte hab a tortán, hogy a három, egymás mögé épült impozáns csárda igazgatója, Darázs György valóban tud trombitálni, így az úttörőtáborok hangulatát ő idézte meg. A tulajdonosi kör nevében Lázár Zoltán köszöntötte a nagyszámban megjelenő nagyérdeműt, idézte fel a múltat, ezt követően az újdonság jegyében impozáns lovasbemutató következett. Ahol voltak huszárok, betyárok, vitézek, sőt – Gödöllő közelsége okán - maga Sissi is belovagolt közénk. Ezután vette kezdetét Dévényi Tibi bácsi labdadobálása, ami a retrovacsorával egybekötve kevésbé perdítette a táncra a népet, mint azt az ex-Három kívánságvezető szerette volna.

Nézze meg képeinket!

Retro ajándékokkal megtűzdelt tombola után egy igazi régi idők slágereit játszó együttes, a Deme zenekar húzta virradatig a talpalávalót. Volt, aki már ekkor javában hazafelé zötyögött a busszal, voltak, akik hajnalig maradtak, de mindannyian tudták: Lázárék idén megint ütős programot állítottak össze leendő és régi partnereiknek, sokszor harsanhat fel majd a bejáratnál az úttörőinduló.

A város egy teljesen más pontján, a Szabadság híd budai oldalán szintén a retro jegyében telt az elmúlt hétvége: „Nekünk a Balaton a Riviéra” címmel tartottak zenés-táncos-evős-ivós vidám összejövetelt a Gellért Hotelben. A Balaton az áprilisi hétvégén a Gellértbe költözik – hirdették meg a programot, és a szervezés annyira jól sikerült, hogy szinte egy Korfu szeletet sem lehetett leejteni, annyian voltak a kétnapos rendezvényen. És ami az igazán meglepő: nagyon sok fiatal, lány, fiú érkezett – igaz, őket elsősorban a Balaton mai gasztronómiája, a halak, sajtok, olajak, borok, pálinkák kóstolása vonzotta.

De nem lehet egy rossz szavunk Léber Barbara divatbemutatójára sem – a hazai divattervező hölgyet eddig esküvői ruhakompozícióiról ismertük, most a víz, a napfény felidézése okán fürdőruha kreációit mutatta be. Itt is volt persze tombola, meg retrodiszkó, a szombat estére a pontot pedig Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar fellépése tette fel, akiknek repertoárjában, naná, hogy szerepelt a „Nekem a Balaton a Riviéra” című régi sláger.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai