hirdetés

„Szívből köszönöm és minden jót kívánok a jövőben”

Ekképpen búcsúzott magyarul, remek kiejtéssel Carmen Breuss az osztrák nagykövetség rezidenciájának kertjében, majd átadta az Österreich Werbung (ÖW) budapesti képviseletének vezetését Michael Strassernek 2017. agusztus 10-én.

hirdetés

Carmen Breuss 2016. július 1-től ideiglenesen töltötte ki az Emannuel Lehner Délkelet-Ázsiába történt távozása és a képviselet új vezetőjének kinevezése közti intermezzót. Távozását követően visszatér korábbi állomáshelyére, Zürichbe, ahol már 1997-től kezdve az ÖW kötelékében csábította a turistákat Ausztriába a Németország–Ausztria–Svájc régióból. „2016-ben több magyar utazott Ausztriába, mint bármikor korábban” — utalt Breuss elégedetten a tavalyi, valóban impozáns 1 771 100 vendégéjszakára, melyet 6,4%-os növekedés mellett 533 900 honfitársunk „hagyott” osztrák kereskedelmi szálláshelyeken. A magyar vendégéjszakák száma a 2009-es, 426 498-as eredmény óta folyamatosan növekszik. „Az első féléves adatok alapján 2017. szintén ígéretesnek néz ki” — biztatott a leköszönő képviseletvezető az idei évet illetően.

Fotó: Maria Schreiner
Carmen Breuss, fotó: Maria Schreiner

„Tanúim vannak rá” — mutatott hallgatóságára Michael Strasser, miután Breuss a megjelenteket biztosította arról, hogy utóda is megtanul majd magyarul. Az ÖW-nél karrierjét 1990-ben, Berlinben kezdő, majd legutóbb öt év, az Olaszország–Spanyolország–Franciaország térségért felelős milánói képviseletvezetést követően Budapestre delegált Strasser elődjeihez hasonlóan nem csak a magyar piacot „gyúrja” tovább, hanem a térség további 8 országában is felel Ausztria turizmus marketingjéért. „Carmen magasra tette a lécet, de a számok jól alakulnak” — mondta az ÖW-színekben Hamburgot, Moszkvát, Koppenhágát, Madridot és Tokiót is megjárt Strasser, majd Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet jelenlétében átvette ezen a forró augusztusi napon budapesti pozícióját a következő 5 évre.

Fotó: Andrea Gargiullo
Michael Strasser, fotó: Andrea Garguillo

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai