hirdetés
hirdetés

Törli útjait egy utazási iroda a beutazási szabályok miatt

Amíg kötelező a görögországi beutazáshoz a Covid-teszt, illetve a magyar karanténszabály nem változik, addig nem utaztatnak Görögországba.

hirdetés

Ez a részletes tájékoztatás olvasható a társaság Facebook-oldalán:

"Tisztelt Utasaink!
Aki hallja, adja át 2.0

Minden igyekezetünk ellenére, a magyar és a görög hatóságok mostani döntései alapján – karantén, Covid-teszt – a július 13-án induló észak-görög turnusaink NEM INDULNAK! Hétfőn még be tudnánk menni Görögországba, mert kinti tájékoztatás szerint csak szerda 0:00 órától kérik a tesztet és amíg nem működik a QR kódos rendszerük, addig kód nélkül is beengednek. Ugyanakkor az esetleges hazaérkezéskori karanténnak nem akarunk senkit kitenni, mert kormányunk eddig nem tett különbséget a szerbiai úti célú és a szerbiai tranzitos utasok között, pedig mi „zöld” országból jönnénk, megállás nélkül tranzitban! Folyamatban van az érintett utasok kiértesítése, hogy holnap ne jelentkezzenek a már előrehozott indulási időben a felszállási helyen, mert a buszok üresen mennek le.

Egyéni utasoknak sem tudunk szállást biztosítani, mert ideiglenesen zárnak a házaink, de külön kérésre, saját felelősségre tudunk keresni nyitva tartó házat.

A kedden hazajövő utasok kedd hajnalban fognak hazaindulni, hogy szerda 0:00 óráig magyar határt lépjenek és ne kelljen karantén. Az idegenvezetők pontosítják az indulási időpontokat mindenkivel, de előre láthatólag a következők lesznek:

Kedden, görög (!) idő szerint: Parga 05:00 óra, Nei Pori 07:00 óra, Paralia 08:00 óra, Sarti 05:00 óra, Marmaras 06:00 óra. Észak-Makedonia - Szerbia felé fogunk hazajönni.

Egyéni utasainknak is azt javasoljuk, kedd éjfélig lépjenek magyar határt, ha nem szeretnének karantént.

A később induló turnusokról kicsit később kommunikálunk, de előzetesen az az álláspontunk, hogy amíg kötelező a görögöknél a Covid-teszt (jelenleg július 29-ig van érvényben), illetve a magyar karantén nem változik, addig nem utaztatunk Görögországba.

Egyben bejelentjük, hogy egész szezonra töröljük a török, spanyol és olasz útjainkat a bizonytalanságok miatt.

Akinek mi töröljük az útját, annak a következő lehetőségei vannak:

- Átfoglalhatnak későbbi görög útra (mert azért reméljük, ez a „csoda” is 3 napig tart).
- Átfoglalhatnak horvátországi nyaralásra.
- Visszafizetjük a teljes összeget, vagy ha lehetőségük van rá, akkor utalvány formájában kérjék vissza a befizetett pénzt, amit a 2021-es nyári utakra majd beválthatnak (vagy még az idén is, ha úgy alakulnak a dolgok).

A július 29. után induló görög turnusokat mi egyelőre nem töröljük. Aki ezeket szeretné lemondani, csak az Utazási Szerződés szerinti feltételekkel teheti meg.

Köszönjük megértésüket!

Nagy Sándor ügyvezető"

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai