hirdetés
hirdetés

Turisztikai kínálat Bihor-Biharban

Kaland, pihenés, szórakozás - Hajdú Bihar megye és Bihor megye turisztikai kínálatának népszerűsítése címmel rendeztek újságírók számára Debrecenben három napos szakmai tanulmányutat az elmúlt héten.

hirdetés

A megegyezés szerint a két ország közösen mutatja be és népszerűsíti Hajdú-Bihar és Bihor megye turisztikai kínálatát. A projektet egy határon átnyúló együttműködési program keretében, uniós támogatással valósítja meg a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat, Nagyvárad önkormányzata és a Bihor Megyei Tanács.

„Két ország, egy cél, közös siker!” - ez a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program szlogenje volt. Ennek keretében közel húsz újságíró látogatta meg azokat a látványosságokat, amelyek a turisztikai kínálatban szerepelnek.

Elsőként az egyedülálló Nagyerdővel és környékével ismerkedtek, majd az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe látogattak és felkeresték a Debreceni Campus-t.

A Főnix Csarnok bejárása után a debreceni Tímárház érdekességei kerültek sorra, ahol havonta több kézműves-kiállító munkáit láthatják.

Külön érdekességet jelentett a Polgár mellett lévői M3 Archeopark, hazánk első tájtörténeti és régészeti pihenőparkja.

Hajdúdorogon a legszebb látnivaló a Görög katolikus székesegyház volt, majd a szakavatott idegenvezető, dr. Kissné Báthory Éva este prezentáción foglalta össze a nap látnivalóit.

Vámospércsen a golfklubot mutatták be, és a látnivalók közül nem lehetett kihagyni a híres Fazekas család Nádudvaron lévő fazekas műhelyét, innen származnak a híres nádudvari fekete kerámiák.

Az újságírók azt is megtudták, hogy remény van arra, hogy lesz Debrecen-Budapest repülőjárat, ez nagyot lendítene a térség idegenforgalmán.

A projekt keretében március elsejétől közös turisztikai portál (www.bihar-bihor.eu) is indult a két megyéről. Emellett az elkövetkező hetekben Hajdú-Bihar és Bihor megye közös standdal jelenik meg számos városban Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, Nagyváradon, Kolozsváron, Aradon és Temesváron is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai