Üdvözlet újra a fedélzeten

Tíz év után visszatért Budapestre Stephan Interthal, a német származású topmenedzser, aki 1997 és 2004 között egyszer már állt a Kempinski Hotel Corvinus budapest élén. időközben a szállodacsoport pekingi zászlóshajóját, majd moszkvai tagját irányította. most visszatért magyarországra, hogy átvegye a ház irányítását emile bootsmától, a sok érdekes újdonságot bevezető holland szakembertől. 

Tíz év után milyen ugyanabba a házba visszaérkezni, amelyet már jól ismer?

Az eltelt időszak alatt a város és a szál- loda is sokat változott. Budapest fantasztikus ütemben fejlődik, különösen az infrastruktúra és a szolgáltatások mennyisége és minősége. A hotel föld- szintje tavaly teljesen megújult, az eredmény nagyban segítette a szálloda újrapozicionálását a budapesti ötcsillagos szállodák között.Terveink szerint a felújítást folytatjuk előbb a konferencia-, majd a szobaszinteken.

Mennyiben változott Magyarország összképe a tíz évvel ezelőttihez képest?

Sok olyan dolgot találtam, ami más, mint tíz évvel ezelőtt. Az ország fejlődése nem független lakóinak fejlődésétől, hanem azzal szorosan összefügg. A magyarok több nemzetközi tapasztalatra tettek szert, hiszen sokat utaznak, sok országban, városban figyelhetik meg az ottani életet. Az életmódjuk is sokkal gazdagabb, színesebb lett – különösen Budapesten.

Miben különbözik a moszkvai, a pekingi és a budapesti szálloda egymástól?

Peking és Moszkva igazi megapolis, egyik sem hasonlítható össze sem méreteiben, sem világában Budapesttel. Mindhárom főváros egyedi, másképp szép, különbö- zőképpen köszön vissza a múlt és a jelen építészetükben.

Hogy tetszik önnek a mostani elődje által „levezényelt” új földszinti tér átalakítása és az új gasztronómiai koncepció?

Emile Bootsma és az itteni kollégáim nagyszerű munkát végeztek! Szemet gyönyörködtető és egyedien exkluzív lett a fogadótér és a földszinti létesítmények.

Visszaköltözött oda, ahol 1997–2004 között lakott Budapesten?

 

Biztosan nem ott lakom majd, mint a korábbi évek alatt, hiszen akkor a II. kerületben éltem, most a pesti Belvárosban kere- sünk lakást, ha lehet, közel a szállodához. úgy tudom, egyik nagy szenvedélye az utazás.

Merre járt? És visszalátogatott Budapestre az elmúlt tíz év során? 

Kétszer voltam itt, emellett sokat utaztam, különösen amikor Kínában éltem. Voltam Thaiföldön, Vietnamban, Japánban. Európán belül többek között Spanyolországot, Angliát, Írországot barangoltam be. Kedvenc úti célom mindig az a hely, ahol a szabadságom alatt golfozhatok, miközben felfedezem az országot. Ázsia különben a kedvenc földrészem.

Milyen változtatásokat tervez a budapesti kempinskiben?

Remek dolog egy jól működő szállodát átvenni, nincs rajtam a nyomás, hogy azonnal változtatni kellene dolgokon. Elődöm stratégiáját követve megvalósítjuk azokat az ötleteket, amelyek a szálloda pozícióját tovább erősítik a piacon. Az egyik legnagyobb kihívás a következő években, hogy folytatjuk a szálloda felújításának programját.

Mennyire engedik a tulajdonosok az önálló döntéshozatalt? Vagy mindent előre egyeztetni kell?

A Kempinski szállodák vezetőségének elég nagy az önállósága a döntések terén. Természetesen a tulajdonosoknak rendszeresen be kell számolnunk min- den lépésünkről, és kétszer egy évben igazgatósági ülésen beszéljük át az üzleti célokat és a követendő stratégiát.

Találkozott-e olyan munkatársakkal, akikkel tíz évvel ezelőtt is együtt dolgozott már?

 

Igen, nagyon jó volt újra találkozni régi kollégákkal és felfedezni régen látott kedves ismerősöket a szálloda vendégei és partnerei között. Ez számomra mindennap nagy élmény, amikor átélhetem. 


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.