hirdetés
hirdetés

Új kerékpárút Fejér megyében

Kerékpárutat adnak át Fejér megyében szombaton Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat részeként.

Munkatársunktól

hirdetés

Több mint kétezer kilométeres kerékpárút-hálózat van hazánkban, de ennek csak mintegy 1.5 százaléka található Fejér megyében. Szombaton délelőtt ünnepélyes keretek között adják át a Pákozd-Sukorói Arborétum bejáratánál az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló kerékpárútat, amely az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A "Velencei-tó körüli egységes kerékpárút-hálózat befejező szakaszának kiépítése- I. ütem" záró rendezvényén a pákozdi katonai Emlékparkban tartják az ünnepséget. A projekt összeköltsége 506.197.200 forint, a megítélt támogatás összege 400 000 000 forint. A turisták és a kistérség lakoi körében elterjdt közlekedési eszköz a kétkerekű, a kerékpárút most elkészült szakasza a komportosabb közlekedést segíti elő a Pákozdot, Sukorót és Velencét összekötő fejlesztés ereményeként.

A pályázat keretében 15,4 kilométernyi kerékpárútat öt új pihenőhellyel (és egy korábbi bevonásával) hat információs táblarenszerrel vaósult meg. Az északi-parti kerékpárút a pákozdi Császár-víztől velencei Északi strandig tartó útvonalat öleli fel, miközben áthalad a Mészeg-hegyen, illetve lekanyarodik a Szúnyog-szigetig.

Aki nem hoz drótszamarat, annak se kell szomorkodnia, mert Velencében és Gárdonyban négy helyen is nyílt kerékpárkölcsönző, kívábságra az indulási helyre is elviszik a drótszamarat.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai