hirdetés
hirdetés

Vajon ki az Év Idegenvezetője?

Üvegesné Weigl Tünde és Nezepa Sándor nyerték a Magyar Idegenvezetők Szövetsége (MISZ)  éves díját, miután mindketten azonos pontszámmal végeztek az első helyen - közölte lapunkkal a szervezet.

hirdetés

Üvegesné Weigl Tünde spanyol és japán nyelven dolgozik, de jól tud angolul is. A Külkereskedelmi Főiskola után az idegenvezetői engedélyt 1997-ben szerezte meg. Bő tíz éven át egész Magyarországot bejárta spanyol csoportokkal. Ahogy erősödött a japán beutazó turizmus, egyre több japán csoportot vezetett. A 90-es években kétszer volt telepített idegenvezető Gran Canarián. Az 1996-os év Ki Mit Tud vetélkedő győzteseinek mexikói jutalom útjára ő kísérte a magyar csapatot. Brazíliába és Spanyolországba is vitt csoportokat. Régóta tagja a MISZ-nek, igyekszik az idegenvezetők érdekeit minél több fórumon képviselni.

Nezepa Sándor idegenvezetőként már több mint negyven éve vezet csoportokat, egyéni vendégeket olasz, orosz, angol, lengyel és évente két-három alkalommal perzsa nyelven. Magyarországon és több európai országban dolgozott idegenvezetőként, tanárként és tolmácsként, mint például a volt Szovjetunióban, Olaszországban. A Magyar-Iráni Baráti Társaság aktív tagja. 2014-ben kezdte tanulni a perzsa nyelvet. 2014-ben nyugdíjba vonult, de még most is segíti a fiát a családi vállalkozás keretében.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai