Van saját szilvafája, és itt az új receptkönyve is

Bíró Lajos, alias Lali, a chef szerint ennél több nem is kell egy férfiember életében.

Legalábbis ez hangzott el azon a könyvbemutatón, amit november 16-án, szombat délben tartott imádott Belvárosi Piacán, 196 sajátos stílusú receptet összefogó, "A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig" játékos című kiadványa kapcsán. A könyv lényege: Magyar konyha pimaszul, azaz igazi Bíró Lajos stílusban. Könyvében, mint a megjelenés kapcsán fogalmazott, nincsenek életmódtanácsok, sem fancy receptek, fogyókúrás tippeket is hiába keresgél benne a kedves olvasó. A bolygó fenntarthatóságát támogató, világmegváltó ötleteknek is híján van, ehelyett inkább 67 klasszikus felfogásban készíthető és 126 pimaszul kreatív ételreceptet tartalmaz.

"Én már nem akarom kicsavarni, meg újragondolni a recepteket, mondja, majd hozzáfűzi, ma már legfeljebb egy nagyon kicsi pofátlanságot akarok hozzátenni. Például lehet, hogy a parikás csirke mártása csak felerészt paprikás... és ma már csak azt szeretném, hogy azt mondja a vendég, hú, ez de jó!"

Második könyvének - az első "Sok vagyok" címmel jelent meg - elkészítéséhez ugyanazzal a csapattal dolgozott, mit a 9 évvel ezelőtt megjelent esetében: a szöveget ismét Liebermann Klára írta, az ételeket Bakcsy Árpád fotózta, a receptleírás Hargitai György munkája volt.

Forrás: turizmusonline.hu


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?