hirdetés

Végre kiderült, mi az a Nespresso Atelier

Igaz, egy francia szótár is elegendő lett volna a fátyol fellebentéséhez.

hirdetés

Már egy hónapja titokzatoskodott a Nespresso csapata, akkor hívtak ugyanis össze egy olyan sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy Nespresso Atelier néven tartanak egy egynapos programot április 27-én, a Kopaszi-gátnál, az Öbölház Rendezvényközpont területén, amelyet ezzel az elnevezéssel rendeznek majd.

Tegnap meg is tartották annak és rendje módja szerint a rendezvényt (ahová amúgy partnerük segítségével, Mercedes csúcsmodellekkel szállították a déli szakmai és az esti, "élesben" történő élményprogramra a vendégeket).

Nos, ez a bizonyos Atelier egy kávéélményekre alapuló csúcsgasztronómiai nemzetközi rendezvény a Nespresso keretein belül, amelyet több országban is rendeznek, Magyarországon Segal Viktor sztárséf vezényletével hozták létre a menüsort, és hívtak el hat sztárséfet.

Az érkezést követően a vendégek is kötényt ragadhattak, és „együtt főzhettek” a topséfekkel, amit aztán jó étvággyal el is fogyaszthattak a Dunára néző mesés panorámával övezett étteremben.

Az Atelier amúgy franciául műhelyt jelent, és végülis ez esetben valóban egy gasztronómiai topműhely született, kávé ihlette menüsorral, amiben a vendégek is aktívan részt vesznek.

Jómagam az előételt készítő séfekhez kerültem, és ugyan a rosé kacsamell sütögetését nem bízták rám (nem tették amúgy rosszul), viszont nagyszerű összhangban szórhattam a Capriccio kávémorzsákat a narancsos répapürepöttyöket lelkesen nyomkodó Jamie magazinos kolléga ilyen-olyanra sikerült pöttyei közé.

Az ebéd – és utána minden bizonnyal a már élesben zajló vacsora is – nagyszerűen sikerült, és annyira tökéletes volt a menüsor, hogy nem lehet kihagyni, íme:

Előétel: Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával, Capriccio kávémorzsával, kávés jus kíséretében.

Főétel: Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s jus-zal

Desszert: Dharkan piskóta málnalekvárral, pisztáciahabbal, kávé macaronnal, málna espurmával, és még vanilio Royal tejcsokoládé ganache-sal, fehércsoki gömbben, Rosabaya de Colombia öntettel.

Profi szakácsok és egy cukrászhölgy működött közre, Csorba Gábor sommelier állította össze a borsort, és a szekszárdi Tóth Sándor kávészakértő kínált kávés különlegességeket az ételek elé, mellé, után.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai