hirdetés
hirdetés

Viharfelhők gyülekeznek a balatoni turizmus egén?

A KSH kereskedelmi szálláshelyekről szóló adatait megvizsgálva észrevehető, hogy zuhanórepülésbe kezdett a turizmus egyes balatoni településeken.

hirdetés

Az év első három hónapjában a régió egészét nézve 5,3 százalékkal csökkent a szálláshelyek forgalma az előző év hasonló időszakához képest – írja a Balatontipp.

A gyengébb forgalom nem vonatkozik minden településre. A régió év eleji összforgalmát adó öt település közül Balatonfüreden 17,2 százalékkal töltöttek több éjszakát a vendégek az első negyedévben, mint egy évvel korábban. Siófok 0,7 százalékkal javult a forgalom, Keszthelyen ellenben 1,1 százalékos csökkenést regisztráltak.

Az igazi gondok a régió teljes forgalmának mintegy 40 százalékát produkáló Hévíz adataiban láthatók. A város kereskedelmi szálláshelyeinek teljes forgalma az előző év azonos időszakához képest 14,8 százalékkal, 2013 első negyedévéhez képest 17,8 százalékkal csökkentek. A belföldi vendégek esetében a múlt évhez képest csak 0,8 százalékos, 2013-hoz képest 6,4 százalékos volt a visszaesés. A külföldi vendégek esetében viszont a múlt évhez képest 22,1 százalékos, 2013-hoz képest pedig 23,9 százalékos csökkenést regisztráltak. Ebben benne van mind az osztrákok, mind a németek számának visszaesése, az orosz forgalom zuhanása fájt azonban legjobban a városnak: a jelenleg már csak 26 százalékos részt kitevő orosz forgalom 46,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Bővebben ide kattintva olvashat a témáról.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai