hirdetés

VII. Mézeskalács Fesztivál

Augusztus 16-án és 17-én rendezik meg Debrecenben a VII. Mézeskalács Fesztivált, amelynek részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be a Déri Múzeumban.

hirdetés

Angi János, a Déri Múzeum igazgatója elmondta: az intézmény egyik legsikeresebb rendezvénye idén új helyszínre költözött, a múzeum előtti Déri térre. A Mézeskalács Fesztivál látogatása ingyenes lesz, jóllehet bővítették a programkínálatot. A gyermekműsorok mellett bizonyára sok érdeklődőt vonz szombat este Hobo és Bandájának koncertje - emelte ki Angi János.

A múzeum előterében kamarakiállítás nyílik az egykori híres debreceni mézeskalács-készítő, Kerékgyártó Sándor műhelyéből és boltjából származó gyűjteményből.

A kétnapos fesztivál ideje alatt a múzeum meghosszabbított nyitva tartással 20 óráig várja a látogatókat.

Magyari Márta muzeológus a debreceni mézeskalács-készítés nagy múltját emelte ki, hiszen ez a kézműves mesterség a 17. századra nyúlik vissza. A szakember bejelentette még, hogy a Múzeumok éjszakáján több mint 6000 érdeklődőt vonzó normann sisakot ismét bemutatják, sőt a róla készült másolatot felpróbálhatják a látogatók.

Radics László, debreceni mézeskalács-készítő azon örömének adott hangot, hogy a jól bejáratott rendezvény méltó helyre költözött, és mint ilyen a gyerekeknek nyújt minden bizonnyal hasznos ismereteket.

A fesztiválon a kísérőprogramok mellett bemutatkozik a Bihari Méz Lovagrend is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai