hirdetés
hirdetés

Zöld Porták születnek

A jövő évben már minősített Zöld Portákban szállhatnak meg az ökoturisták, jelentette be csütörtökön a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ). 

hirdetés

A FATOSZ és a Climate-KIC “Pioneers into Practice” nyolc fős Zöld Porta munkacsoportja közösen kezdte meg a környezet- és emberbarát Zöld Porták minősítési rendszerének kidolgozását. A pályázat megalkotása zajlik jelenleg, kiírása jövőre várható.

A minősítésre a napraforgós védjeggyel ellátott falusi szálláshelyek folyamatosan jelentkezhetnek majd és 2014-ben már lesznek elbírált pályázatok. A nyertesek büszkén használhatják a most elkészült Zöld Porta logót, amelyet szerdán a Kelemen Majorságban megtartott sajtótájékoztatón mutattak be Piliscséven. A Nyíri Anna által tervezett nyertes emblémát 3 fős zsűri választotta ki.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a védjegyet olyan vidéki szálláshely nyerheti el, amely a helyi erőforrások használatát részesíti előnyben, helyi termékekre, foglalkoztatásra és helyi piacra épít. Természetes építőanyagokat használ, a tájban gondolkodva gazdálkodik, segíti a víz- és energiatakarékos életmód megélését, a hulladékok szelektív gyűjtését, illetve a zöld javak komposztálását. A környék természeti látnivalóin, kulturális programjain túl látogatóit a szerves kultúra megőrzésével is megismerteti. A szállásadók részére segédlet is készül, hogy még zöldebben működhessnek.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai