hirdetés

Afrika, a felfedezésre váró aranybánya

Érdekes előadásokból állt a „Kereskedelmi lehetőségek Afrikában” című konferencia az Afrika Expón belül, az Utazás kiállítás nyitónapján, amelyet török zenei aláfestés kísért a szomszédos standról, az előadók azonban ennek ellenére is helyt álltak.

hirdetés

Szatmári Ákos, a HTTC Üzletfejlesztési igazgatójának prezentációját követően Lizeth Satumbo Pena angolai nagykövetasszony tartotta meg előadását az afrikai országok és Magyarország közötti kapcsolatának témában, amelyben többek közt kifejtette, hogy hazájában egyértelműen az idegenforgalomé a jövő, és annyira kihasználatlan ez a lehetőség náluk, amelyet a nagykövetasszony egyenesen „felfedezésre váró igazi aranybányának” nevezett.

Az angolai nagykövetasszony, Lizeth Satumbo Pena
Az angolai nagykövetasszony, Lizeth Satumbo Pena

Ezután Negash Kibret etiópiai nagykövet úr prezentációja következett. Aki kifejtette, mennyire örül, hogy hazájában most első alkalommal van Magyarországról akkreditált nagykövet. Majd arról beszélt, hogy egy Afrika Expo – mint a magyarországi példa is bizonyítja – kiváló alkalom arra, hogy elősegítse a két oldal üzleti lehetőségeinek előbbre vitelét. És arra is figyelmeztette a közönséget, hogy Afrikában már közel sincs akkora elmaradottság jónéhány régióban, mint a korábbi időszakban, sőt szülőföldje, amely egyben a Föld második legnagyobb kontinense, az üzleti élet központjában fekszik.

Arra buzdította a jelen lévőket, hogy induljanak, és fektessen be országaik valamelyikébe. Sőt, azt is elárulta, hogy hazája, Etiópia, hamarosan a szénhidrogénmentes, zöld országok közé tartozik, és gazdasága olyan iramban fejlődik,amely számokban kifejezve az utóbbi években 10.9 százalékos növekedést jelent.

Ezen kívül természetesen számos előadó tartott még prezentációt, amelyről hamarosan a Turizmus Online-on is beszámolunk.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai