Ma még kóstolhatók a világ legjobb kávéi Budapesten!

Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelynek idén a budapesti Hungexpo ad otthont. 

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Június 13-15. között a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen kapcsolatépítési lehetőségek. Az idei kiemelt vendég: Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója, az országban közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti az egyetlen megélhetési lehetőséget.

A rangos rendezvény főtámogatója – immár harmadik alkalommal - a BWT water+more, Európa vezető víztechnológiai vállalkozása, a magyarországi vízkezelés meghatározó szereplője. Június 13-án este átadták a „Best New Product” elnevezésű díjakat is, az SCA így ismeri el azokat a fejlesztéseket, új termékeket, amelyek a specialty kávé és tea ipar számára minőséget, hozzáadott értéket képviselnek.

A Különleges Kávék Egyesülete (Specialty Coffee Association/SCA) nevében Ric Rhinehart ügyvezető igazgató és Paul Stack elnök köszöntötte a magyar és a nemzetközi sajtót egy exkluzív, mexikói kóstolón. Mindkét felsővezető óriási sikernek nevezte, hogy a közép-európai fővárosok közül elsőként Budapest a házigazdája a rendezvénynek, méltatták az újraéledő magyar kávékultúrát, erre való tekintettel a szervezők összeállítottak egy letölthető budapesti kávé térképet is.

Ric Rhinehart 2007 óta az SCA egyik felsővezetője, ezt megelőzően - több mint 25 évig - vezető pozíciókat töltött be kávéval és teával foglalkozó vállalatoknál. Tea- és kávékészítmények széles választékának tervezése, fejlesztése és gyártása fűződik nevéhez, ugyanakkor társszerzője az 1998-ban megjelent „Tea Basics” című, prémium teákról szóló bevezető könyvnek. Alapító tagja az Amerikai Prémium Teák Intézetének (American Premium Tea Institute) ahol az igazgatótanácsban, és mint elnök is tevékenykedett.

Az SCA elnöke, Paul Stack amellett, hogy hivatásos SCAE (Specialty Coffee Association Europe) tréner, nyolc éve tagja az SCAE Oktatási Bizottságának, az SCAE „Coffee Diploma System” kifejlesztésének kulcsfontosságú tervezője, az SCAE „Brewing” tananyagának vezető szerzője, az SCAE „Gold Cup Research” programvezetője.

A kiemelt vendég – Mexikó – kávékultúrájáról neves szakemberek, kávé nagykövetek beszéltek. Joel Arenas Garcia kávéfarmer Veracruz államban. Tagja egy veracruzi kávészövetkezetnek, itteni társaival harmadik helyezettek lettek saját kategóriájukban a Cup of Excellence Mexico 2017 versenyén, a döntőben összesen 90.50 pontot érdemeltek ki. Cruz Arguello Miceli szintén kávéfarmer, az AMECAFE képviseletében érkezett Budapestre. 

Küldetése, hogy olyan javaslatokat tegyen a mexikói kormánynak, amelyek előnyösek a helyi kávétermelők számára. Santiago Arguello Campos a SAGARPA Mezőgazdasági Promóciójának igazgatója. Arguello Campos úr harmadik generációs kávéfarmer, ő az, aki beindította a Starbucks első fenntartható ellátási láncait, és a mexikói kormány úgynevezett „Care of Coffee” programját, az ország kávétermelésének javítására.

A rendezvény főtámogatóját, Európa 1. számú víztechnológiai szakértőjét a BWT water+more-t Dr. Frank Neuhausen vezérigazgató, és Petró Vera a BWT Hungária Kft. értékesítési igazgatója képviselte. Dr. Neuhausen az SCA Igazgatóságának tagja, és 2014 óta az SCAE vezetője. 

Több mint 18 éve elkötelezte magát a minőségi kávé mellett, a piacot a víz professzionális optimalizálásával támogatja, kifejezetten a kávé és egyéb forró ital szempontjából. Petró Vera 2008 óta dolgozik a BWT-nél. Mindent, amit a vízkezelésről tud, az édesapjától, Petró Gyulától a hazai vállalat ügyvezetőjétől tanulta, aki 24 éve dolgozik ezen a területen. A BWT standjánál lehet kóstolni a különböző technológiával kezelt vizeket, a szakembereket pedig a vízről, és azok kezeléséről kérdezni.

A Best New Product verseny részletes ismertetője itt elérhető.

2017-es évi helyezések kategóriánként:

COFFEE ACCESSORIES - Espazzola, PROTONEA Senger
CONSUMER EQUIPMENT (NON-ELECTRICAL) - Cafflano Kompresso, Beanscopr Co, Ltd.
OPEN CLASS - Flor de Café, Flor de Cafe
OPEN CLASS, SPECIAL MENTION - Tonino, Marko Luther & Paul Holleis GbR
PACKAGING - Upcycled Denim Bag, Coffee Bird limited
SPECIALTY BEVERAGE FLAVOR ADDITIVE - Garden Mint Lemonade, DaVinci Gourmet
SPECIALTY BEVERAGE STAND ALONE - Chalo Chai, Chalo
TECHNOLOGY - RØST Sample Roaster, RØST COFFEE AS
COMMERCIAL EQUIPMENT - Marco Mix, Marco Beverage Systems
COMMERCIAL EQUIPMENT, Special Mention - Conserv 75E, Pentair
COMMERCIAL EQUIPMENT (NON-ELECTRICAL) - Foam Locus, Nuova Ricambi

A csütörtök estig tartó rendezvényen magyar mikro-pörkölők is bemutatkoznak, és mind az öt, meghirdetett versenykategóriában indulnak magyar bajnokok, az eredményekről részletesen beszámolunk. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.