Aktív nyaralás, gasztroturizmus, hazai élmények és lakóautók minden mennyiségben

Aktív nyaralás, gasztroturizmus, hazai élmények és lakóautók minden mennyiségben 

A nagyközönséget várja hétvégén az idei Utazás Kiállítás a Hungexpon.
Újra növekvő pályán a hazai rendezvénypiac

Újra növekvő pályán a hazai rendezvénypiac 

A pandémia miatt nehéz helyzetbe került rendezvényszervezői piac ismét növekvő pályára állt, az élő rendezvények visszatértek a hazai piacra, Magyarország ismét egyre több nemzetközi kongresszus helyszínét adja - mondta Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -Szolgáltatók Szövetsége (Maresz) elnöke, a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
Megnyílt a 45. Utazás Kiállítás

Megnyílt a 45. Utazás Kiállítás 

A budapesti Hungexpón megkezdődött a magyar és nemzetközi utazási szakma hagyományos tavaszi seregszemléje 34 ország és 100 kiállító részvételével.
Új trendek, régi kapcsolatok és  profi rendezés helyszíne volt az idei Sirha kiállítás

Új trendek, régi kapcsolatok és profi rendezés helyszíne volt az idei Sirha kiállítás 

Csütörtökön zárult a Sirha Budapest, Kelet-Közép Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén. Aki megtekintette, saját maga is tapasztalhatta, mennyire profi és magas szintű volt az idei rendezvény.
Hungexpo: 27 ezren látogattak ki az Utazás 2022 kiállításra

Hungexpo: 27 ezren látogattak ki az Utazás 2022 kiállításra 

Sikeres hetet zárt a Hungexpo: március 3-6. között 27 ezren látogattak ki a 44. Utazás és a 30. Budapest Boat Show kiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.
MaReSZ rendezvény a HUNGEXPO-n

MaReSZ rendezvény a HUNGEXPO-n 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSZ) rendezvényszakmai konferenciát és kiállítást rendez.
Indul a HUNGEXPO mobil applikációja

Indul a HUNGEXPO mobil applikációja 

A HUNGEXPO összes saját rendezvényén használható mobil applikáció mind a látogatók, mind a kiállítók kényelmét szolgálja.
Megháromszorozta a vendégéjszakákat a fővárosban a vadászati világkiállítás

Megháromszorozta a vendégéjszakákat a fővárosban a vadászati világkiállítás 

A központi helyszínen, a Hungexpón 616 ezren látták az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás tárlatát, ezzel együtt másfél millió fölött van a programsorozat összlátogatottsága - mondta Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a keddi sajtóbeszélgetésen Budapesten.
100 kilós élő vizát is láthatunk a vadászati világkiállításon

100 kilós élő vizát is láthatunk a vadászati világkiállításon 

Nyolc pavilonban várják a látogatókat a Vadászati Világkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban szombattól  október 14-ig - mondta Gulyás Andrea, a Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelt ügyekért felelős igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.
Elkészült a várva várt kongresszusi központ

Elkészült a várva várt kongresszusi központ 

Megépült végre a többezer főt befogadó kongresszusi központ, amelyre sok évtizede vár már a hazai turizmus- és rendezvényszervező szakma. Ráadásul nem akármilyen lett. A Hungexpo sajtóbejárásán jártunk.

A Hungexpo készül az újranyitásra 

A Hungexpo gőzerővel készül a nyitásra, szeptembertől ismét fogadja a kiállítókat, látogatókat a budapesti kongresszusi és kiállítási központban - nyilatkozta Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Hungexpo-kiállítások: új időpontban 

Az év elejére tervezett rendezvényeket későbbre halasztották.

„El kell kerülni a negatív árspirált a rendezvényiparban” 

A Hungexpo vezetője szerint 2023-ban lehet újra olyan jó éve a helyszínekben, mint 2018-19-ben volt, addig mindenki a jövőbe fektet. A múzeumok is látják a helyüket az újranyitás utáni céges rendezvényekben.

A Hungexpo felajánlja egyik csarnokát a veszélyhelyzetben 

Az egész ország aggódva figyeli a koronavírus-járvány terjedést, és a megfékezésére tett emberfeletti erőfeszítéseket. Felelős vállalatként és Magyarország legrégebbi, professzionális rendezvényhelyszíneként a Hungexpo Zrt. a maga eszközeivel részt kíván vállalni a terhekből és a közösség érdekében cselekedni.

Idén is kétszámjegyű növekedés a Sirhán 

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő a most véget ért Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban az előző rendezvényhez képest 12%-kal több, mintegy 24.000 látogató volt kíváncsi a gasztronómia, az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar újdonságaira.

Erősödik az Utazás Kiállítás 

Magyarország első számú turisztikai kiállítása jelentősen erősödött mind kiállító, mind látogatószámban, és úgy látszik, ez 2020-ban is folytatódik.

2000 fős kongresszusi központ épül Budapesten 

Nagyszabású revitalizációs fejlesztés indul a Hungexpón, amelynek eredményeként a nagylétszámú nemzetközi kongresszusok térképére is felkerülhet hazánk. Egyebek között ezt is megtudhatták a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségének szakmai konferenciáján, az Event Touch 2019-en a résztvevők. Az  egész napos esemény kedden zajlott a budapesti Europa Congress Centerben.

A szakma is kap Blogger Cornert az idei Utazás Kiállításon 

Ezúttal már  a turizmusban dolgozó szakemberek is találkozhatnak a véleményvezérekkel.

Az Utazás 2019 kiállítás újításai 

Magyarország első számú turisztikai vására, a HUNGEXPO Utazás kiállítása négy eseménydús nappal várja a közönséget.

30 000 vendégéjszakát hoz jövőre egy gigakongresszus 

Budapesten tartja következő nemzetközi kongresszusát az ERA-EDTA (European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association), az Európai Vese Társaság és Európai Dialízis és Transzplantációs Társaság).

314, 2367, 25000+ 

Ahogy korábban ígértük, jelentkezünk a 2018-as Utazás Kiállítás bővebb összefoglalójával, amely tartalmazza a rendezvény látogatóinak körében végzett kutatás eredményeit is, amellyel segíteni kívánjuk Önt a sikeres kiállítási részvételben - írta csütörtökön a Hungexpo.

Még egy hét és Utazás kiállítás 2018 

Egy hét múlva, március 1-én szakmai nappal nyílik meg az ország és a régió legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A március 4-éig tartó eseményen 21 ország 280 kiállítója várja az érdeklődőket. Erről a kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Rafay János, a főszervező Hungexpo Zrt. üzletág igazgatója beszélt február 22-én, csütörtökön Budapesten.

Gay Travel Day - Pink Corner az Utazás kiállításon! 

2018. március 1-jén kezdődik az idei Utazás kiállítás a HUNGEXPO-n, ahol Kelet-és Közép Európában egyedülálló módon LMBTQ szekcióval, „Pink Cornerrel” is találkozhat a kiállításra érkező.

Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on  

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

Új villamosvonal épülhet a Hungexpóhoz 

Új villamosvonal épülhet Budapesten, a Pillangó utcai metróállomástól a Hungexpóhoz, a kormány újdonsült, a vásárközpont fejlesztését kitűzött tervéhez kapcsolódóan – derül ki a Magyar Közlönyből. 

Ma még kóstolhatók a világ legjobb kávéi Budapesten! 

Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelynek idén a budapesti Hungexpo ad otthont. 

50 éves lett a Hungexpo 

A magyar General Motors.

Harmincezren a 40. Utazás kiállításon 

A 40. Utazás kiállítást március 2. és 5. között csaknem 30 ezer látogató kereste fel.

Megnyílt a Budapest Boat Show a Hungexpón 

Megnyílt a Budapest Boat Show csötörtökön a Hungexpo Vásárközpontban; Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye február 23-26. között várja az érdeklődőket.

Márciusban lesz a régió legnagyobb autós rendezvénye Budapesten 

Idén március 24-26 között rendezik meg az Automobil és Tuning Show (AMTS) 2017-et, a régió legnagyobb autós és tuning rendezvényére 15 ország több mint 1500 járművét és 200 kiállítóját várják a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. 

Utazás kiállítás 2017 - fókuszban Oroszország és az Y-generáció 

Az aktív turizmus és a fesztiválturizmus áll majd a 2017. március 2-a és 5-e között rendezendő Utazás kiállítás középpontjában. A HUNGEXPO egyik legsikeresebb kiállítása jövőre a hagyományos utazóközönség mellett az Y-generációt célozza meg.

Az utóbbi évek legsikeresebb félévét zárta a Hungexpo 

A Hungexpo Zrt. az utóbbi évek legsikeresebb félévét zárta az idén, a cég rendezvényeit 2016. január és május között csaknem 300 ezren látogatták, számuk 10 százalékkal nőtt, a vásárokon 2530 kiállító mutatkozott be, 15 százalékkal többen, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Széll Tamás lett Európa legjobb szakácsa 

Magyarország május 11-én a gasztronómia területén történelmet írt: Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, így biztosítva egyben helyét a jövő évi lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

Nagy siker, professzionális rendezés 

A francia alapítású Sirha, amely két éve debütált Magyarországon, május elején hatalmas sikerrel zárult: a prémiumkategóriájú nemzetközi élelmiszer-ipari és Horecaszakkiállításon idén 400 kiállító vett részt 19 országból, és több mint 20 ezer szakmai látogató érkezett.

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén! 

Fő helyre kerültünk a világ topgasztrotérképén!

Bocuse d’Or: minden terítékre kerül 

Közép-Európa egyik legfontosabb gasztroeseményének ad otthont 2016 májusában Budapest, hiszen a Hungexpo területén rendezik meg a SIRHA Budapestet, és ennek egyik eseményeként a Bocuse d’Or európai döntőjén szintén itt versenyeznek a kontinens sztárszakácsai. A Kreatívnak Szántó Gabriella, a Hungexpo kommunikációs igazgatója, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségi tagja nyilatkozott, ő mindkét esemény kommunikációjában részt vesz.

Sirha Budapest 

14 ország kiállítói, szakmai versenyek és jövőkutató konferenciák 2016. május 9-11.

Párhuzamos valóság a Ligetben 

Ismét kiderült, két párhuzamos valóság létezik Magyarországon. Az egyik szerint romos épületeket kell lebontani és hipermodern új létesítményeket kell a helyükre tenni a Városligetben. A másik szerint a Liget Projekt elgondolása tele van erős csúsztatásokkal, és bármit is állítanak, valójában kevesebb zöldfelület lesz a vége, mint amennyi eddig volt. A két valóság ma megütközik Budapest zöld szívében.

Élen a magyar turizmus 

A magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója javult tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtöki megnyitóján, a Budapesti Vásárközpontban.

Utazás kiállítás - A turizmus szezonnyitó rendezvénye 

Az Utazás kiállítás 2016. március 3. és 6. között 39. alkalommal várja színes utazási kínálattal és szakmai programokkal a látogatókat.

Színre lép a gímszarvasborjú és a dunai kecsege 

Hatan versenyeztek a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért. Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10–11-én a Bocuse d’Or Europe-on, amelynek idén Budapest lesz a házigazdája.

Szerdától regisztrálhat az Utazás kiállítás szakmai napjaira 

Február 24-én, szerdán indul a regisztráció és szakmai jegyvásárlás az Utazás kiállítás szakmai programjaira.

Utazás 2016: 28 ország 350 kiállítója az idei expón 

Az Utazás kiállítás idén 39. alkalommal nyitja meg kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje 2016. március 3-6. között várja a nagyközönséget és a szakma képviselőit. A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatót február 23-án, kedden a Vigadóban rendezték meg.

Bocuse D'Or Europe: 6 hazai séf csap össze a döntőbe jutásért 

Óriási a tét, hiszen idén Budapestre, Magyarországra és a magyar gasztronómiára figyel majd a világ. Május 10-11-én ugyanis hazánkban rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or-t. A Budapesten, a Hungexpoban megrendezendő Bocuse d’Or Europe versenyen 20 európai nemzet között dől majd el, hogy melyik 11 ország séfje jut be a 2017-es lyoni világdöntőre. A magyarok számára hátravan még február 18-án a hazai döntő, ahol hatan versengenek azért, hogy az európai versenyen képviseljék hazánkat. Felkészülésüket a svéd sztárséf, Tommy Myllymäki egy Budapesten tartott mesterkurzussal segítette.

Bocuse d’Or európai döntő: már ismertek az alapanyagok 

A Bocuse d’Or Europe-ra továbbjutott csapatok számára már ismertek a szakácsverseny hivatalos alapanyagai, így mostantól négy hónapjuk van arra, hogy megalkossák a hús- és halétel receptjeiket.

Belehúzott a 2015-ös évbe a Hungexpo 

A terveket felülteljesítve, több mint 5 milliárd forint árbevételt ért el a Hungexpo Zrt. tavaly, 30 százalékkal meghaladva a 2014-es eredményt - mondta Ganczer Gábor vezérigazgató kedden a társaság évindító sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Találja ki, ki lesz a jövő évi Utazás kiállítás kulturális díszvendége! 

A szakmai díszvendég Kína mellett 2016-ban első ízben lesz külföldi úti cél a kiállítás kulturális díszvendége.

Székesfehérváré lett a LEGO-ból készült Országalma 

Beteg gyerekek gyógyulását segíti a HUNGEXPO, a LEGO® és a Mosoly Alapítvány közös jótékonysági akciója – immár második alkalommal. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére