hirdetés

Alakul a GDPR sárba tiprása a bécsi vendéglátóhelyeken

Bejelentették az osztrák médiában, hogy Bécsben október 1-től az éttermekben, és egyéb vendéglátóhelyeken kötelező lesz a vendégek regisztrálása.

hirdetés

Ennek lényege, hogy aki helyet szeretne foglalni, mielőtt ezt megteszi, elkérik a vendég/vendégek személyes adatait, elérhetőségüket, és a személyzetnek minden alkalommal fel kell jegyezni azt is, ki, mikor, melyik asztalnál foglalt helyet.

Mindez természetesen azt szolgálja, ha koronavírus fertőzés gyanúja merül fel - könnyebb legyen a kontaktokat feltérképezni. Vagyis a covid átírta a GDPR alapszabályát is.

123rf
123rf

Mielőtt bárki teljesen felháborodna az osztrák fővárosban napokon belül bevezetésre kerülő új előíráson, azért nem árt tudni, Németországban június 15-től kezdve regisztrálnia kell minden olyan vendégnek, aki zárt térben helyben fogyaszt (az adatokat ellenőrzik, és aki téves adatot ad meg, akár 50 eurója is bánja).

Az íreknél is teljesen megszokott, hogy szintén hasonló menetrend szerint, vagyis pontos regisztrációval lehet csak helyet foglalni a vendéglátóhelyeken, sőt, Angliában már külön applikációt is kidolgoztak és folyamatosan alkalmaznak annak érdekében, hogy minél pontosabb legyen a regisztráció és a személyes adatok megadása.

Svájcban is az első hullámot követően szintén ugyanezt a protokollt követik: azaz lőttek egy időre a titkos találkáknak, vagy szupertitkos megbeszéléseken, legalábbis valamilyen nyilvános vendéglátóhelyen.

 

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai