Éjfekete, kávés sörrel ünneplik idén a téli napfordulót

Egy magyar és egy dán kisüzemi sörfőzde együttműködéséből született, igazi karácsonyváró sörkülönlegességet mutatnak be Budapest több sörözőjében egyszerre, december 21-én este.

A Koppenhágában működő Ghost Brewing és a budapesti Csupor Craft Beer közös söre a Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretében mutatkozik be.

December 21-én a tél leghosszabb éjszakája köszönt ránk, hogy aztán néhány nap múlva minden nappal egy picit több világossággal induljunk el a tavasz felé. A dán Ghost Brewing, a budapesti Csupor Craft Beer és a Beerporn.hu sörmagazin egy éjfekete, 3 féle tölggyel érlelt, 8,5% alkoholtartalommal rendelkező sörrel ünnepli idén a tél leghosszabb éjszakáját.



Az ünnepi főzet neve Black Panther in the Woods, a receptjét közösen alkotta meg a Ghost Brewing legénységével Csupor Márton sörfőző, hogy végül a koppenhágai Amager Bryghus sörfőzdében készüljön el a sör. A főzet, amelyből mindössze 12 darab, 30 literes hordó érkezik Magyarországra, egy imperial stout, 8.5 százalékos alkoholtartalommal, amelyben a pörkölt maláta kakaós ízjegyeit rengeteg, frissen pörkölt kenyai kávé, illetve az érlelés során hozzáadott, három fajta tölgyfa teszi felejthetetlenné.

Az intenzív, kávés, vaníliás, konyakos ízvilágú főzetet kizárólag a december 21-én induló, Leghosszabb Éjszaka rendezvénysorozat keretében lehet megkóstolni, egy időben több, különleges söröket forgalmazó sörözőben

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.