hirdetés

Erre senki sem számított

Veres István otthagyja a Babel konyháját.

hirdetés

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos Babel Budapest ambiciózus séfje, Veres István távozik az étterem konyhájának éléről - írja a Dining Guide gasztronómiai szakportál. A lap szerint az elkövetkező hónapokban pedig kizárólag a Bocuse d’Or európai fordulójára koncentrál a fiatal séf (a nemzetközi megmérettetésre október közepén Tallinban kerül sor). Veres István a verseny lezajlásáig nem is kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a versenyfelkészülés ideje alatt.

A Dining Guide emlékeztet: Veres István lépése azért is rendkívüli, mert ő azon (kevés) séfek sorát erősíti, akinek bevallott célja volt a Michelin-csillag megszerzése. Korábban ezzel a motivációval szerzett külföldön komoly szakmai tapasztalatokat, a Babel konyháját az ő stílusával alkották újra, három év munka után pedig tavaly megérkezett a Michelin-csillag. Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért a távozással automatikusan megválik a séf az elismeréstől.

A csillagos éttermek közül a Babel az Onyxhoz és a Costeshez hasonlóan egyelőre nem nyit újra. A Borkonyha az eddigi hírek szerint augusztusban lép újra üzembe, a Stand elsőként nyitotta ki ajtaját újra június közepén, júliusban pedig követte a Costes Downtown. A hazai csúcsgasztronómiában idén történt már egy hasonló váltás: májusban Mészáros Ádám és a két csillagos Onyx étterem útjai váltak el egymástól. Mészáros a Felix Kitchen & Bart is működtető cégcsoporthoz igazolt át.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk