Erre senki sem számított

Veres István otthagyja a Babel konyháját.

A 2019 tavasza óta Michelin-csillagos Babel Budapest ambiciózus séfje, Veres István távozik az étterem konyhájának éléről - írja a Dining Guide gasztronómiai szakportál. A lap szerint az elkövetkező hónapokban pedig kizárólag a Bocuse d’Or európai fordulójára koncentrál a fiatal séf (a nemzetközi megmérettetésre október közepén Tallinban kerül sor). Veres István a verseny lezajlásáig nem is kíván új állást keresni, nem szeretné megosztani figyelmét a versenyfelkészülés ideje alatt.

A Dining Guide emlékeztet: Veres István lépése azért is rendkívüli, mert ő azon (kevés) séfek sorát erősíti, akinek bevallott célja volt a Michelin-csillag megszerzése. Korábban ezzel a motivációval szerzett külföldön komoly szakmai tapasztalatokat, a Babel konyháját az ő stílusával alkották újra, három év munka után pedig tavaly megérkezett a Michelin-csillag. Mivel a csillagot a Michelin Guide az étteremnek, és nem személynek adja, ezért a távozással automatikusan megválik a séf az elismeréstől.

A csillagos éttermek közül a Babel az Onyxhoz és a Costeshez hasonlóan egyelőre nem nyit újra. A Borkonyha az eddigi hírek szerint augusztusban lép újra üzembe, a Stand elsőként nyitotta ki ajtaját újra június közepén, júliusban pedig követte a Costes Downtown. A hazai csúcsgasztronómiában idén történt már egy hasonló váltás: májusban Mészáros Ádám és a két csillagos Onyx étterem útjai váltak el egymástól. Mészáros a Felix Kitchen & Bart is működtető cégcsoporthoz igazolt át.

Forrás: portfolio.hu


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.