Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje

A világ legjobb éttermeit megjárt brazil-portugál származású séf, André Bicalho a Baraka Budapest után 2020 októberétől az etyeki Haraszthy Pincészet éttermi csapatának élére került. Széleskörű nemzetközi tapasztalatát a Matador étterem Corporate Chef-jeként hasznosítja Diego Bautista amerikai-mexikói séffel közös kooperációban.

André Bicalho a világ különböző országait megjárta, számos területen dolgozott, amelyek közvetlenül vagy szorosan kapcsolódtak a gasztronómiához. A nemzetközi pályán szerzett széleskörű tapasztalata és a különböző nemzetek konyhái ösztönözték André-t a gasztronómia iránti elhivatottságra. Nagyjából 13 évet élt Európa legkülönbözőbb helyein: Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban, Németországban, és 6 hónapos szakmai gyakorlatot teljesített a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben Jean-Georges Klein séf mellett a francia Elzász régióban. 

Szenvedélyesen kísérletezik ízkombinációkkal, amelyeket aztán különleges étel költeményekké formál. Az öröm, a kreativitás, az innováció, az állandó tanulás lehetősége, valamint az anyatermészet ajándéka: a kincset érő nyersanyagok inspirálják minden egyes nap, mikor felveszi a szakács kötényét. Magyarországra költözése után hírnevét a Baraka Budapest fine dining étterem főszakácsaként szerezte Budapesten és októbertől az etyeki Matador étterem Corporate Chef-jeként vált a Haraszthy csapat részévé. Az étterem koncepciója nem változott, továbbra is a kultúrák sokszínűségét kívánja grill- / steakhouse-ként és bisztróként képviselni.

Bemutatkozására a nagyközönség előtt a Haraszthy Pincészet Márton-napi borvacsoráján november 14-én kerül sor.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?