Szüret Etyeken, a Continental Hotellel

Szüret Etyeken, a Continental Hotellel 

Aki jártas a fővárosi hotelek körében, tudja, a Continental Hotel Budapest a Dohány utca lakója. Csakhogy mivel ott sosem voltak szőlőültetvények, a Pesthez közeli Etyek dombos lankáin viszont igen - így odatartunk szeptember utolsó szombatján szüretre, a hotel meghívásának eleget téve.
Advent az etyeki Gasztrosétányon

Advent az etyeki Gasztrosétányon 

December 4-én, 10 órától az etyeki Gasztrosétányon adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa, és lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.
Ősz, Etyek, programhegyek

Ősz, Etyek, programhegyek 

Nem csak kóstolni, enni és inni lehet Etyeken az október 23-24-i hétvégén: e-bike-os kirándulás, miniZOO és esküvő kiállítás is szerepel a programban és a lassan őszbe csavarodó táj izgalmas színvilággal várja akár a hobbifotósokat is.
Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje

Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje 

A világ legjobb éttermeit megjárt brazil-portugál származású séf, André Bicalho a Baraka Budapest után 2020 októberétől az etyeki Haraszthy Pincészet éttermi csapatának élére került. Széleskörű nemzetközi tapasztalatát a Matador étterem Corporate Chef-jeként hasznosítja Diego Bautista amerikai-mexikói séffel közös kooperációban.
Szakmázás az etyeki ChardonnÉJ-en

Szakmázás az etyeki ChardonnÉJ-en 

Borászok és a sajtó képviselői beszélgettek a chardonnay fajtáról június 24-én a ChardonnÉJ programsorozat délutánján.

Hatcsillagos szállodát építenének Etyeken 

Mert nagyot álmodni Felcsút és környéke az úgynevezett Pannónia Szíve Programban, amely az Etyek–Felcsút–Bicske határolta térséget virágoztatná fel.

Lángok csaptak fel az etyeki Korda Filmstúdióban 

Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában, személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Etyek a Gasztrosétányban látja a jövőt 

Több mint 3,7 milliárd forintos fejlesztések kezdődtek a Fejér megyei Etyeken és környékén az etyeki Gasztrosétányhoz kapcsolódva, a pénzt út- és közműfejlesztésre, igényes tájépítészeti megoldásokra, valamint kerékpárút építésére fordítják.
Hatalmas beruházás támogatja az etyeki turizmust

Hatalmas beruházás támogatja az etyeki turizmust 

Több mint 3,7 milliárd forintos fejlesztések kezdődtek a Fejér megyei Etyeken és környékén az etyeki Gasztrosétányhoz kapcsolódva, a pénzt út- és közműfejlesztésre, igényes tájépítészeti megoldásokra, valamint kerékpárút építésére fordítják.

Élményszüretet tartanak az etyeki Gasztrosétányon 

Friss mustot, murcit és már újbort is lehet kóstolni az október 22-23-i Élményszüreten az etyeki Gasztrosétányon.

Nagy sikere van az etyeki kézműves sörfőzdének 

Sokan meglepődtek Etyeken, hogy nemrég sörfőzde nyílt településükön, ami a környéken is egyedüli. Rövid idő alatt bebizonyosodott, hogy egy borvidéken is van létjogosultsága a sörnek, szépen fogy a kézműves itóka és egyre népszerűbb a helyi éttermekben, panziókban.

Új vendégház a Rókusfalvy birtokon 

Hivatalosan is megnyitott Etyeken a Rókusfalvy Birtokon a néhány hete elkészült új vendégház. A fejlesztés 2014 áprilisában indult, amelynek célja az volt, hogy az egyébként kiváló adottságokkal rendelkező helyszínen minőségi szálláshelyek kialakításával fejlesszék a turisztikai szolgáltatásokat.

Etyek 360: Az Etyek-Budai borvidék újrapozicionálása 

2014. november 20-án Mérész Sándor, Hernyák Laci és Rókusfalvy Pál aláírta azt a hitvallást, amely a három birtok szövetségét foglalja össze.

Szüret, pezsgő, bulizás 

Napfényes szombati napi szüretre hívta partnereit a négycsillag superior minősítésű Continental Hotel Budapest szeptember 20-án, az etyeki Kálna Pincze szőlős lejtőire, ahol kemény munka várt a meghívott vendégekre: hosszú sorokat kellett megfosztani a szőlőtől, és a ládákba gyűjteni a termést.

Átadták a Völgy Vidék Sajtút etyeki állomását 

A sikeres borutak példáját követve hazánkban a Kis- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete országos sajtút hálózatot alakított ki, amelynek az utóbbi egy hónapban két állomását is átadták.

Új épülettel gazdagodott az Etyeki Kúria Borászat 

Matolcsy Sára, az Etyeki Kúria Borászat ügyvezető igazgatója köszöntője után Bordás Péter építész, Babarczi László projektfelelős és Mérész Sándor főborász vezette körbe a sajtó képviselőit a szeptember 19-i ünnepélyes megnyitó keretében átadott, Magyarország egyik legkorszerűbb borászatában. Alig több mint egy évvel az ünnepélyes alapkőletétel után befejeződtek a borászat átfogó modernizálási és bővítési munkálatai. Az idei szüret már a 220 m2-ről 1100 m2-re megnövekedett alapterületű, 2.500 hektoliter bor befogadására alkalmas épületben zajlik a múlt hét közepe óta.

Mesterpáros Etyeken: Rozé és lecsó 

A megújult etyeki rendezvénysorozat sikeres téli és tavaszi kiadása után jön a Nyári Piknik június 8-9-én, ahol friss zöldségek, sonkák, borok, sajtok és lecsó kóstolója mellett érdemes meglátogatni a Magyar Turizmus Zrt. pihenő és utazástervező sarkát is.

A borutak mintájára jönnek a sajtutak! 

Leendő sajtutak szervezéséhez jelentett főpróbát az az áprilisi rendezvény, amelyet az Etyekhez tartozó Ödönmajorban tartottak többek között gomolyakészítési bemutatóval, etyeki italokkal és hucul lovakkal.

Aranykulcsosok Etyekwoodban 

Kiváló hangulatú kirándulásnak lehettek részei azon szerencsések, akik eljöttek a Magyar Aranykulcs Egyesülettel az Etyekwoodként is ismert Korda Filmparkba.

Kezes-lábos fesztivál után jön az Etyeki Piknik 

Bár a hétvégén az utolsó Kezes-lábos fesztiválra várják a látogatókat Etyeken, a bor és gasztronómia ünnepe jövőre is folytatódik: Etyeki Piknik néven új programsorozat kezdődik Budapest szőlőskertjében.

Látogatóközpont épül az etyeki filmstúdióban 

A turisták felé nyit új beruházásával az etyeki Korda Filmstúdió. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!