Finn gasztronómiával ünneplik a finn szállodatervezőt

A Danubius Hotel Helia 1990-ben nyitotta meg kapuit a finn építész, Pekka Helin tervei alapján, akinek keze nyomát a szálloda felújítása során is nagy tiszteletben tartják. Ezen finn hagyományokra alapozva Tóth Zoltán Executive Chef a skandináv gasztronómiába kalauzolja el a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégeit.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elég a Kárpát utcáig utazni, ha szívesen megkóstolná a finn konyha tradicionális fogásait, amelyek a karácsony közeledtével rögtön megalapozzák az ünnepi hangulatot is. Íme a hamisíthatatlan északi gasztronómiai kirándulás állomásai:

Lohikeitto - Finn lazacleves

Az időtálló klasszikus fogás, amelynek fő alkotóeleme a skandinávok körében méltán népszerű lazac.

Siskonmakkarakeitto - Finn kolbászleves

A rendkívül tartalmas leves gondoskodik a teli hasról, a különleges gombócokban pedig megismerhetik a tradicionális finn ízeket.

Lasimestarin silli - Marinált hering céklasalátával

A finn nagymamák nyáron ecettel és válogatott fűszerekkel gondosan tartósítják a frissen fogott heringet, hogy téli hideg napokon szeretettel felszolgálják unokáiknak. Ez a fogás a finn karácsonyi vacsora elengedhetetlen kelléke.

Karjalanpaisti - Tradicionális finn egytálétel

Az egyszerű összetevőkből készülő fogást az teszi különlegessé, hogy a speciális tálban hosszú órákig sütött hús igazán omlóssá válik. Garantáltan felmelegíti a szívet és a lelket  fázós téli estéken!

Kaalikaaryleet - Töltött édeskáposzta

Bár kinézetében hasonlít az itthon megszokott töltött káposztára, a különleges hozzávalók és a mellé kínált lekvár biztosan új dimenzióba helyezi ezt az ételt.

Savulohi - Melegen füstölt lazac vargányás burgonyahabbal

A finnek közkedvelt étele rengeteg féle módon elkészíthető és tálalható, a Helia séfje ínycsiklandó vargányás burgonyahabbal teszi különlegessé a füstölt lazacot. Ez a fogás szintén a finn karácsonyi vacsora egyik kihagyhatatlan eleme.

Leipäjuusto Lakkahillolla - Sajttorta törpemálna lekvárral

A különleges textúrájú sajttortát a törpemálna lekvár bolondítja meg igazán! Kávé mellé is tökéletes választás!

Mustikkapiirakka - Áfonyás pite vanília öntettel

Egyszerű, de nagyszerű finn desszert. Az áfonya és a vanília öntet remek párosa gondoskodik az ízlelőbimbóik kényeztetéséről!

Forrás: Vendég & Hotel


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.