hirdetés

Hazai ízek az AMC szakácsversenyén

Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018” elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjét március 3-4. között rendezték meg.

hirdetés

A fiatal szakácstanulók minőségi hazai sertéshúsból készült fogásokkal, kreatív elkészítési módszerekkel és tálalással rukkoltak elő. A 16 induló csapat közül két budapesti, egy győri és egy zalaegerszegi csapat jutott be a március 28-ai döntőbe.

A zalaegerszegi szakácstanulók
A zalaegerszegi szakácstanulók

A versenyen nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésben résztvevő tanulók indulhattak, csapatonként két fő szakácstanuló és egy felkészítő szakoktatóval. A recept az idei versenyen sem változott: kiemelt hazai alapanyagokból kellett olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét, ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.

A négy döntős közül a BVHSZC-Giorgio Perlasca Szakgimnázium és Szakközépiskolájának csapata berceli káposztával töltött, konfitált tarjatekercset készített, kifliburgonya érmékkel, pirított barna csiperkegombával és almával, selymes sörmártással. A BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola csapata kolozsvári káposztával küzdötte be magát a legjobb négy közé.

A Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két tanítási nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája gombával töltött sertés tarja szeleteket készített baconnal, sörrel párolt savanyú káposztával, pirított kifliburgonyával és sült almával. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának versenyzői pedig sertéstarját sütöttek, párolt almás savanyú káposztával, gombás rakott burgonyával, búzasörös pecsenyelével.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai