Keresik az Év Fiatal Borászát

Egy híján hatvan - köztük több Egri, illetve Mátrai borvidéken dolgozó - ifjú borász verseng az elismerésért - adta hírül a Heol.hu alapján a Turizmus Online.

Ki legyen 2010 Fiatal Magyar Borásza? Elindult a szavazás: 59 fiatal magyar borász közül választhatjá ki az internetezők, ki a legérdemesebb az elismerésre. A díj egy boroskancsó, amit vakok készítettek és vakok adnak át. Herczeg Ágnes, nemzetközi borakadémikus: - Idén második alkalommal fogjuk kiosztani az Év Fiatal Magyar Borásza díjat. Tavaly megosztva Bolyki János és Konyári Dániel kapta az elismerést. A díjátadó buliban a borból befolyt bevételüket felajánlották a Vak Diákok Sportegyesületének.

Mindenki három borászt jelölhet, a jelölések egy-egy pontot érnek. Az lesz az Év Fiatal Magyar Borásza, aki a legtöbb pontot kapja. Hogy a kicsik és nagyok egyforma eséllyel induljanak, a szavazás során nem mutatják meg, ki hogy áll. A szavazás állását csak a szervezők ismerhetik; csak az eredményhirdetéskor derül ki, hogy kire szavaztak a legtöbben. Hogy a szavazók se maradjanak szárazon, a borászok felajánlottak egy-egy palack bort. A szavazók között kisorsolnak egy két személyre szóló hétvégét a Szent Gaál kastélyba. Borkóstoló, szőlőtőkék közötti barangolások és finom házilag készített ételek várják majd a szerencsést. És természetesen egy borkóstolót is kap az esti vacsora mellé. A Vak Diákok Sportegyesületének idén adományokat fognak gyűjteni, amiből bringás és egyéb sport tevékenységeiket finanszírozhatják. A buliban ismét lesz rendhagyó vakkóstoló látókkal és vakokkal. A vak diákoknak addig is bárki segíthet. Számlaszám: 11714006-20294180.

 

A jelöltek:

 

Ádám József (Szent Benedek Pincészet)

Adamovich Károly (Balga Pince)

Árvay Angelika (Árvay Családi Pincészet)

Bakonyi Péter (Bakonyi Pince)

Balassa István (Balassa Pince)

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis)

Berecz Stephanie (Kikelet Pince)

Bock Valér (Bock Pincészet)

Bodó Judit (Bott Pince)

Bolyki János (Bolyki Pince)

Borbély Tamás (Borbély Családi Pince)

Bősz Adrián (Bősz Pince)

Bukolyi Marcell (Gróf Buttler Pincészet)

Demeter Csaba (Demeter Pincészet)

Domokos Attila (Dobogó Pincészet)

dr. Demeter N. Endre (DemeterVin)

Feind Péter (Feind Borház)

Frittmann Péter (Frittmann Borászat)

Gál József (Csányi Pince)

Gál Péter (Gál Lajos Pincészet)

Gere Andrea (Gere Pincészet)

Gere Zsolt (Gere Tamás és Zsolt Pincészete)

Hadobás Csaba (Hadobás Pince)

Hernyák Tamás (Hernyák Birtok)

ifj. Dúzsi Tamás (Dúzsi Pince)

ifj. Figula Mihály (Figula Pincészet)

ifj. Franz Weninger (Weninger Pincészet)

ifj. Gál Tibor (Gál Tibor Pincészete)

ifj. Götz István (Götz Pincészet)

ifj. Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok)

ifj. Kamocsay Ákos (Maurus)

ifj. Szepsy István (Szepsy Pincészet)

Ipacs Szabó István (Vylyan Pincészet)

Iványi Zsófia (Iványi Pincészet)

Jandl Arnold (Jandl Pincészet)

Jekl Flóra (Jekl Pincészet)

Kiss Gábor (Kiss Gábor Pincészete)

Konyári Dániel (Konyári Pincészet)

Kőszeli András (Jackfall)

Kvassay Levente (Kvassay Pincészet)

Liptai Zsolt (Apátsági Pincészet)

Losonczi Bálint (Losonczi pince)

Luka Enikő (Luka Pincészet)

Maul Zsolt (Maul Pincészet)

Mérész Sándor (Etyeki Kúria)

Miklós Csaba (Misklóscsabi)

Neiner István (Neiner Pince)

Pálos Miklós (Borműhely)

Prácser Hajnalka (Erzsébet Pince)

Puklus Csaba (Puklus Pince)

Puklus Péter (Tokaj Kereskedőház Zrt.)

Riczu Tamás (Riczu Pincészet)

Sebestyén Csaba (Sebestyén Pince)

Szél Ági (Janus Borház)

Szilágyi László (Gizella Pince)

Takler András (Takler Pincészet)

Varga Bálint (Varga Pincészet)

Vesztergombi Csaba (Vesztergombi Pincészet)

Wille-Baumkauff Stefán (Pendits Pince)

(forrás: heol.hu, Turizmus Online, Civishír)


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.