Márciustól újra Pincejárat Budafokon

A több éve sikeres programok mögött a szervező önkormányzat munkatársai és a Pincejárat partnerei közötti példaértékű, szoros együttműködés áll.  Ennek a munkának az eredményeként valósulhat meg a közös cél is, hogy Budafok-Tétény, Budapest Bornegyedévé váljon.

„A Pincejárat olyan, mintha a közös gyermekünk lenne, nevelgetjük, formáljuk, időt és energiát fektetünk bele és évről-évre látjuk, ahogy cseperedik, fejlődik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2022-ben egy év alatt, már több mint 10 000 látogatója volt a rendezvénysorozatnak, felülmúlva ezzel minden eddigi látogatószámot” - mondja Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

2022-ben új, vonzó programelemekkel is bővült a rendezvénysorozat. Tavaly debütált például a Pezsgő és Borkóstoló csapatjáték, amit azok is élvezhetnek, akik ugyan nem értenek a borokhoz, de szeretik meginni azokat. Szintén új program lehetőséget kínálnak a modern kiállítóteremben, képzőművészeti alkotások között felszolgált Gourmet Borvacsorák, ahol szorosan összekapcsolódik a bor, a gasztronómia és a kultúra. Számos korábbi partner, aki korábban csak egy-egy alkalommal vett részt a programokban – például a Sauska Pincészet, vagy a Magdolna Udvar tavaly már folyamatosan fogadta a vendégeket. Az utóbbi azért is különleges, mert a kerületi kulturális élet szerves részét alkotó olyan helyszínről van szó, amely helytörténeti kiállítótérként helyet ad a kerületi képzőművészek kiállításainak is - olvasható a közleményben. 

 

„Nálunk nemcsak a helyszínek, hanem a programok is hívogatóak a havonta frissülő programkínálatnak köszönhetően. A pincékben a borászok személyesen vezetik körbe a pincesétára érkezőket, a többtételes pezsgő- és borkóstolók mellett különleges gasztrokínálat, zenei és kulturális programok is csábítják az ide látogatókat” - emeli ki a polgármester. „Itt egy olyan élmény részesei lehetünk, amely minden érzékszervünkre egyaránt hat” - teszi hozzá.

A szervezők nem titkolt célja, hogy a programsorozatnak köszönhetően a kerületi lakosokon túl, a szélesebb közönség is megismerje a kerület rejtett kulturális értékeit, a helyi vállalkozásokat és rendszeres látogatója legyen az igényes gasztronómiai illetve kulturális programokat kínáló Pincejáratnak.

A 2023-as program a Megújuló Tradíciók Éve címet viseli, ahol a több generáción átívelő pezsgő- és borkészítés, az új és a régi, a megújulás és a hagyomány találkozik. Ahol az idősebb generáció átadja tudását a fiataloknak, akik a hagyományosból egy teljesen újat hoznak létre a régi értékek megőrzése mellett.

„Ebben az évben 10 alkalommal, 18 helyszínen, alkalmanként több, mint 40 programmal várjuk vendégeinket. Az elmúlt év vacsorával egybekötött nagysikerű pincekvízei, borkóstoló játékai és Gourmet Borvacsorái mellé, a megnövekedett igényeket követve gasztro programjaink folyamatosan megújulnak, színesednek” - tájékoztat Budafok-Tétény alpolgármestere, Szepesfalvy Anna.

A Budafoki Pincejárat idén márciustól újra dübörög, hogy megmutassa, nemcsak Bécsnek van Grinzingje, hanem Budapestnek is, és méltán lehetünk büszkék erre az egyedülálló, főváros szívében rejlő bornegyedre, Budafokra.

 


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.