Ő nyerte az idén a séfek tehetségkutató versenyét

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag briliáns kulináris tehetségével tűnt ki a mezőnyből, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet. A rangos címet a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

A nagydöntő során, a versenyfőzés fordulóit követően, az Egyesült Királyság és Észak-Európa régiót képviselő Jerome Ianmark Calayagot hirdették ki nyertesnek. Jerome lenyűgöző “Szerény zöldségek” fogását, mentorával, David Ljungqvisttel közösen álmodta meg. A fiatal séf ámulatba ejtette a nagyra becsült zsűrit az alapanyagok kiválasztásával, képességeivel, zsenialitásával, az étel szépségével, valamint mögöttes üzenetével, és ezzel kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet győzött le. Koppány Levente Magyarország képviseletében a kilencedik helyen végzett.



A rangos cím elnyerésével Jerome Ianmark Calayag a korábbi bajnokok, Mark Moriarty (2015), Mitch Lienhard (2016) és Yasuhiro Fujio (2018) mellett vonul be a történelembe, de ami a legfontosabb, a lehetőségek úttörőjeként izgalmas utazásra indul, hogy részt vegyen a jövő gasztronómiájának alakításában. A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny győztesét a gasztronómia világának hat óriásából álló zsűrije - Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth - választotta ki. A zsűritagokat nem csak Jerome nyűgözte le, hanem a verseny általános színvonalától is el voltak ragadtatva. A S.Pellegrino család köszönetét fejezi ki Pim Techamuanvivitnek, aki tapasztalatával pozitívan járult hozzá a versenyhez, annak különböző fázisaiban, és aki a világjárvány miatt nem tudott Olaszországba repülni a nagydöntőre.



Az idei versenyen három új díjat vezettek be. Az afrikai és közel-keleti régiót képviselő Elissa Abou Tasse az "Ádám kertjével" lett az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatokért Díj nyertese annak elismeréseként, hogy fogását olyan összetevőkből készítette, amelyek kiemelik saját kulturális hátterének gazdagságát és tükrözik a különböző kultúrák közötti tökéletes kapcsolatot. Callan Austin, az afrikai és közel-keleti régióból, "A szellemháló" nevű alkotásával elnyerte a S.Pellegrino Társadalmi Felelősségvállalásért Díjat, amelyet a Food Made Good ítél oda annak a séfnek, akinek a receptúrája legjobban képviseli a társadalmilag felelős gyakorlatok elvét. Végül pedig a Fine Dining Lovers online közössége a Fine Dining Lovers Gondolatébresztő Díjat az ibériai és mediterrán országokból származó Andrea Ravasionak ítélte oda, aki a "Parasztvasárnap" fogásával a leginkább képviselte személyes meggyőződését.

A S.Pellegrino Young Chef verseny a S.Pellegrino Young Chef Academy kulcsfontosságú projektje, amelyet az ásványvízmárka tavaly indított útjára azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségek felfedezésével és az oktatási, mentorálási és tapasztalatszerzési lehetőségek tervének kidolgozásával a gasztronómia jövőjét ápolja. Az idei verseny minden eddiginél lenyűgözőbb volt, hiszen a világ minden tájáról érkeztek jelentkezők. 135 fiatal séf jutott át az előválogatáson, és vett részt a 12 régió résztvevő országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A verseny regionális győztesei egy mentori program után érkeztek a nagydöntőre, amely során egy vezető séf támogatásának köszönhetően finomíthatták fogásaikat.

A három napos rendezvény egy különleges gálavacsorával ért véget. A gasztronómia óriása, Massimo Bottura és csapata - Takahiko Kondo, Riccardo Forapani, Francesco Vincenzi, Jessica Rosval és Bernardo Paladini – közreműködésével a vendégek megtapasztalták a S.Pellegrino Young Chef Academy igazi szellemiségét; egy olyan környezetet, amely a tehetségből, kreativitásból, innovációból, szenvedélyből és professzionalizmusból áll. Massimo Bottura ceremóniamesterként és inspiráló mentorként az öt séf mellett állt, hogy öt egyedi és exkluzív kulináris pillanatot teremtsen, amelyek mindegyike a csapat stílusát, szellemiségét és történetét sűrítette magába.



Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.