Online főzőiskolát indít a Lidl

Kezdőknek és haladóknak egyaránt exkluzív és egyedülálló tudást nyújtó, online főzőkurzust indít a Lidl Magyarország, mely mindenki számára ingyenesen elérhető. A tanfolyamra feliratkozók nem csak új recepteket, de különleges technikákat, fortélyokat is megismerhetnek, elsajátíthatnak a Michelin-csillagos séftől, Széll Tamástól. A kurzus célja, hogy sikerélményt, önbizalmat adjon az otthoni főzéshez, mindezt könnyed, szórakoztató formában.

A Lidl Magyarország még 2014-ben tűzte ki célul, hogy forradalmasítja az otthoni főzést, és megmutatja, hogyan lehet a mindennapos főzés egyszerű, kellemes és könnyű. A főzést népszerűsítő edukációs kampány keretében az áruházlánc összesen hat, gyönyörűen illusztrált szakácskönyv, több száz online elérhető recept és videó segítségével vezette be vásárlóit a konyhaművészeti titkok és új ízek világába.

Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtve, ezirányú tevékenyégét most még magasabb szintre emeli az áruházlánc és saját főzőkurzust indít. A Lidl online főzőiskola exkluzivitása abban rejlik, hogy a résztvevők – a főzéssel kezdő szinten kacérkodóktól kezdve a gyakorlott konyhamesterekig – a hazai gasztronómiai élet egyik meghatározó szereplőjétől, Széll Tamás Michelin-csillagos séftől tanulhatnak, és mindezt ingyenesen.

Az áruházlánc YouTube csatornáján futó online kurzusnak köszönhetően a főzési tudással nem rendelkezők lépésről lépésre tanulhatják meg az alapvető technikákat, a különböző eszközök használatát és az alapanyagok megfelelő felhasználását, a haladók pedig tovább bővíthetik ismereteiket, így mindannyian magasabb szintre emelhetik főzőtudományokat és finom, egészséges fogásokat készíthetnek anélkül, hogy kimozdulnának otthonról.

„8-10 éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy szakács leszek. Rájöttem arra, hogy a magyar konyha csodálatos és rengeteg receptúrája van, rendkívül gazdag a gasztrokultúrája. Lojális vagyok a régi receptekhez, nem reprodukálok, hanem belenyúlok az általam ismert legjobb technikákkal, így a Lidl főzőiskola egy csomó régi és régi új dolgot fog megmutatni. A Lidl adja hozzá az alapanyagot, én adom hozzá azt az 1-2 évtizedes tudást és tapasztalatot, amit elsajátítottam az évek során, a nézők pedig hozzák a szorgalmat. Ennek a hármas együttállásnak köszönhetően pedig jól járnak nem csak a résztvevők, de családtagjaik és barátaik is. – mondta Széll Tamás.

Az online tanfolyam több modulból áll, melyek különböző alapanyagok köré csoportosulnak. Minden egyes modul három egymásra épülő videóból tevődik össze úgy, hogy az alapvető technológiától kezdve a komplexebb receptekig haladva dolgozza fel az egyes témákat. Az első videó kifejezetten technológia alapú, a másodikban szintén a technológián van a hangsúly, de már főzési tippek is vannak, a harmadikban pedig ötvözésre kerülnek az előző két videóban megtanultak egy komplett étel elkészítése során. Az online főzőtanfolyam előnye, hogy a videók segítségével könnyedén, saját tempóban és időbeosztásban lehet megtanulni főzni akár a nulláról, minden előzetes tudás nélkül, illetve a videók bármikor visszanézhetőek, és a receptek is elérhetőek.

„A Lidl online főzőtanfolyam elindításával olyan könnyed, mégis egyedi tartalmat kínálunk, melyre itthon még nem volt példa. Külföldön az ilyen jellegű mesterkurzusok rendkívül népszerűek, de fontos különbség, hogy azok csak térítés ellenében érhetőek el. A mi célunk ezzel szemben az, hogy a tanfolyamunk által megszerezhető, rendkívül magas színvonalú tudást mindenki számára ingyenesen elérhetővé tegyük. Ezáltal szeretnénk minél több emberrel megszerettetni az otthonfőzést és megmutatni azt, hogy élvezettel és szenvedéllyel is lehet egyszerű, de mégis nagyszerű és egészséges ételeket készíteni.” - mondta Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője.

Lidl főzőiskola elérhetősége IDE kattintva elérhető.

Forrás: Store Insider


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.