Online főzőiskolát indít a Lidl

Kezdőknek és haladóknak egyaránt exkluzív és egyedülálló tudást nyújtó, online főzőkurzust indít a Lidl Magyarország, mely mindenki számára ingyenesen elérhető. A tanfolyamra feliratkozók nem csak új recepteket, de különleges technikákat, fortélyokat is megismerhetnek, elsajátíthatnak a Michelin-csillagos séftől, Széll Tamástól. A kurzus célja, hogy sikerélményt, önbizalmat adjon az otthoni főzéshez, mindezt könnyed, szórakoztató formában.

A Lidl Magyarország még 2014-ben tűzte ki célul, hogy forradalmasítja az otthoni főzést, és megmutatja, hogyan lehet a mindennapos főzés egyszerű, kellemes és könnyű. A főzést népszerűsítő edukációs kampány keretében az áruházlánc összesen hat, gyönyörűen illusztrált szakácskönyv, több száz online elérhető recept és videó segítségével vezette be vásárlóit a konyhaművészeti titkok és új ízek világába.

Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtve, ezirányú tevékenyégét most még magasabb szintre emeli az áruházlánc és saját főzőkurzust indít. A Lidl online főzőiskola exkluzivitása abban rejlik, hogy a résztvevők – a főzéssel kezdő szinten kacérkodóktól kezdve a gyakorlott konyhamesterekig – a hazai gasztronómiai élet egyik meghatározó szereplőjétől, Széll Tamás Michelin-csillagos séftől tanulhatnak, és mindezt ingyenesen.

Az áruházlánc YouTube csatornáján futó online kurzusnak köszönhetően a főzési tudással nem rendelkezők lépésről lépésre tanulhatják meg az alapvető technikákat, a különböző eszközök használatát és az alapanyagok megfelelő felhasználását, a haladók pedig tovább bővíthetik ismereteiket, így mindannyian magasabb szintre emelhetik főzőtudományokat és finom, egészséges fogásokat készíthetnek anélkül, hogy kimozdulnának otthonról.

„8-10 éves lehettem, amikor elhatároztam, hogy szakács leszek. Rájöttem arra, hogy a magyar konyha csodálatos és rengeteg receptúrája van, rendkívül gazdag a gasztrokultúrája. Lojális vagyok a régi receptekhez, nem reprodukálok, hanem belenyúlok az általam ismert legjobb technikákkal, így a Lidl főzőiskola egy csomó régi és régi új dolgot fog megmutatni. A Lidl adja hozzá az alapanyagot, én adom hozzá azt az 1-2 évtizedes tudást és tapasztalatot, amit elsajátítottam az évek során, a nézők pedig hozzák a szorgalmat. Ennek a hármas együttállásnak köszönhetően pedig jól járnak nem csak a résztvevők, de családtagjaik és barátaik is. – mondta Széll Tamás.

Az online tanfolyam több modulból áll, melyek különböző alapanyagok köré csoportosulnak. Minden egyes modul három egymásra épülő videóból tevődik össze úgy, hogy az alapvető technológiától kezdve a komplexebb receptekig haladva dolgozza fel az egyes témákat. Az első videó kifejezetten technológia alapú, a másodikban szintén a technológián van a hangsúly, de már főzési tippek is vannak, a harmadikban pedig ötvözésre kerülnek az előző két videóban megtanultak egy komplett étel elkészítése során. Az online főzőtanfolyam előnye, hogy a videók segítségével könnyedén, saját tempóban és időbeosztásban lehet megtanulni főzni akár a nulláról, minden előzetes tudás nélkül, illetve a videók bármikor visszanézhetőek, és a receptek is elérhetőek.

„A Lidl online főzőtanfolyam elindításával olyan könnyed, mégis egyedi tartalmat kínálunk, melyre itthon még nem volt példa. Külföldön az ilyen jellegű mesterkurzusok rendkívül népszerűek, de fontos különbség, hogy azok csak térítés ellenében érhetőek el. A mi célunk ezzel szemben az, hogy a tanfolyamunk által megszerezhető, rendkívül magas színvonalú tudást mindenki számára ingyenesen elérhetővé tegyük. Ezáltal szeretnénk minél több emberrel megszerettetni az otthonfőzést és megmutatni azt, hogy élvezettel és szenvedéllyel is lehet egyszerű, de mégis nagyszerű és egészséges ételeket készíteni.” - mondta Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője.

Lidl főzőiskola elérhetősége IDE kattintva elérhető.

Forrás: Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.