hirdetés

Óriási a fejlődés a magyar gasztronómiában

Elképesztő fejlődésen ment keresztül a magyaroszági vendéglátás az elmúlt tizenöt évben, Budapest pedig a régió egyik gasztronómiai központjává vált - mondta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

hirdetés

Hamvas Zoltán emlékeztetett arra, hogy a fővárosban egyre több a nemzetközileg elismert vendéglátóhely, és Budapesten a világ egyik legelismertebb gasztrokalauza, a Michelin immár öt egycsillagos és egy kétcsillagos éttermet tart nyilván.

"Elképesztő a fejlődés a tizenöt évvel ezelőtti helyzethez, de akár a mai Varsóhoz vagy Prágához képest is jól áll a magyar főváros" - mondta el a szakember, hozzátéve azonban: Bécs még azért még Budapest előtt jár a gasztronómiában.

Nemcsak a Michelin-csillagos éttermekről szól azonban a magyar vendéglátás: a fine diningtól a streetfoodig minden kategóriában működnek minőségi helyek. Mindenféle pénztárcához lehet találni megfelelő éttermet Budapesten, de vidéken is nagyon sok helyen.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke hozzátette: a magas minőségű éttermeknek nemcsak a turisztikai hatása jelentős, ezeket a konyhákat ugyanis az egyre tudatosabb magyar vendégek is értékelik; az ő arányuk a hazai fine dining éttermekben mintegy 50 százalékos.

A turizmus-vendéglátás 2030-ra akár a GDP 16 százalékát is megtermelheti, de már most is komoly verseny van a szektorban a minőségi munkaerőért - összegzett Hamvas

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai