hirdetés

Pénzt kérhetnek a megmaradt ételért az éttermek

Egy új applikációval kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.

hirdetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, egy magyar állampolgár átlagosan 65 kilogramm ennivalót dob a kukába évente, míg a világon megtermelt csaknem 4 milliárd tonna élelmiszer harmada végzi kukában. Egy magyar fejlesztésű alkalmazás, a szeptember 29-től Androidon és iOS-en is elérhető Tudatos az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos közösségi szemléletformálást tűzte ki célul - írja a hvg.hu.

Rajta keresztül kifőzdék, menüztető éttermek és étteremláncok is értékesíthetik a megmaradt, de érintetlen és remek minőségű ételeiket, amivel ők pluszbevételhez, a fogyasztók pedig kedvezményes ajánlatokhoz és változatos fogásokhoz jutnak. A fejlesztés a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari egységeknek is segíteni szeretne, hogy a megmaradt, de jó minőségű ételek értékesítésével többletbevételhez jussanak. A fejlesztés alatt tíznél több hazai étterem csatlakozott hozzájuk.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai