Portó és Barcelona után itt az első budapesti IWINETC

Budapest először ad otthon a borturizmus legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi eseményének, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének 2018. április 10-12. között. A háromnapos rendezvény két konferencianapból és egy egésznapos workshopból áll. A kétnapos konferencián való részvételre november végéig lehet kedvezménnyel jelentkezni.

A rendezvény minden évben más-más jelentős borturisztikai desztinációban zajlik, így járt már Champagne-ban, Portóban és Barcelonában is. A 2017 márciusában, Olaszországban megrendezett konferencián első ízben vett részt hazai turisztikai szervezet, a Magyar Turisztikai Ügynökség, arany fokozatú támogatóként. A Nemzetközi Borturisztikai Konferencia és Kiállítás szicíliai állomásán Magyarország abban az elismerésben részesült, hogy elnyerte a jövő évi nagyszabású borturisztikai esemény rendezési jogát. A 2018-as turisztikai konferencián lehetőség nyílik bemutatni Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és hazánkat, mint borturisztikai desztinációt népszerűsíteni.

A háromnapos eseményen évről évre nagyságrendileg 300 borturisztikában érdekelt cég képviselteti magát, a világ különböző pontjairól érkező szakemberek részvételével. Magyarország borvidékei jövő áprilisban bemutatkozhatnak a borturisztikai utazási irodák, tour operatorok, szakmai szervezetek képviselőinek, hiszen a budapesti Marriott szállodában hallható előadások mellett egy vezetett ország-kóstolón keresztül is képet kapnak hazánk borairól, borturisztikai lehetőségeiről. Az érdekelt magyar termelőknek, utazási irodáknak, szakembereknek három minőségben van lehetőség a rendezvényen részt venni:

- Konferencia résztvevőként a rendezvény 2018. április 10-11-ei konferencia napjain. November végéig kedvezményes elővételi jegy igényelhető a rendezvény weboldalán (www.iwinetc.com) keresztül, amely a rendezvény közeledtével fokozatosan emelkedik.

További lehetőségek a szolgáltatói részvételre:

- A konferencián kiállítóként is lehetőség nyílik megjelenni a Marriott szálloda aulájában kialakított kiállítói térben, 2018. április 10-11-én. A kiállítói díj a konferencián való részvételt is tartalmazza, méghozzá kedvezményes „early bird” kiállítói díj fejében, 2017. december 31-ig.

- A rendezvény két konferencianapját követően, 2018. április 12-én zajlik az egész napos Wine Tourism Workshop, amelyre a szervezők szintén fenntartanak helyeket a magyar szolgáltatóknak kedvezményes áron a fent említett év végi dátummal.

A kedvezményes kiállítói és workshop díjakról, a jelentkezés menetéről a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- és Gasztromarketing Főosztályán, a [email protected] címen lehet érdeklődni.

Forrás: Turizmus Online


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.