Portó és Barcelona után itt az első budapesti IWINETC

Budapest először ad otthon a borturizmus legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi eseményének, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének 2018. április 10-12. között. A háromnapos rendezvény két konferencianapból és egy egésznapos workshopból áll. A kétnapos konferencián való részvételre november végéig lehet kedvezménnyel jelentkezni.

A rendezvény minden évben más-más jelentős borturisztikai desztinációban zajlik, így járt már Champagne-ban, Portóban és Barcelonában is. A 2017 márciusában, Olaszországban megrendezett konferencián első ízben vett részt hazai turisztikai szervezet, a Magyar Turisztikai Ügynökség, arany fokozatú támogatóként. A Nemzetközi Borturisztikai Konferencia és Kiállítás szicíliai állomásán Magyarország abban az elismerésben részesült, hogy elnyerte a jövő évi nagyszabású borturisztikai esemény rendezési jogát. A 2018-as turisztikai konferencián lehetőség nyílik bemutatni Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és hazánkat, mint borturisztikai desztinációt népszerűsíteni.

A háromnapos eseményen évről évre nagyságrendileg 300 borturisztikában érdekelt cég képviselteti magát, a világ különböző pontjairól érkező szakemberek részvételével. Magyarország borvidékei jövő áprilisban bemutatkozhatnak a borturisztikai utazási irodák, tour operatorok, szakmai szervezetek képviselőinek, hiszen a budapesti Marriott szállodában hallható előadások mellett egy vezetett ország-kóstolón keresztül is képet kapnak hazánk borairól, borturisztikai lehetőségeiről. Az érdekelt magyar termelőknek, utazási irodáknak, szakembereknek három minőségben van lehetőség a rendezvényen részt venni:

- Konferencia résztvevőként a rendezvény 2018. április 10-11-ei konferencia napjain. November végéig kedvezményes elővételi jegy igényelhető a rendezvény weboldalán (www.iwinetc.com) keresztül, amely a rendezvény közeledtével fokozatosan emelkedik.

További lehetőségek a szolgáltatói részvételre:

- A konferencián kiállítóként is lehetőség nyílik megjelenni a Marriott szálloda aulájában kialakított kiállítói térben, 2018. április 10-11-én. A kiállítói díj a konferencián való részvételt is tartalmazza, méghozzá kedvezményes „early bird” kiállítói díj fejében, 2017. december 31-ig.

- A rendezvény két konferencianapját követően, 2018. április 12-én zajlik az egész napos Wine Tourism Workshop, amelyre a szervezők szintén fenntartanak helyeket a magyar szolgáltatóknak kedvezményes áron a fent említett év végi dátummal.

A kedvezményes kiállítói és workshop díjakról, a jelentkezés menetéről a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- és Gasztromarketing Főosztályán, a bor@mtu.gov.hu címen lehet érdeklődni.

Forrás: Turizmus Online


Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?